Doprava prímestských vlakov RER k Stade de France bude ochromená

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 10:29 • 2 min
Doprava prímestských vlakov RER k Stade de France bude ochromená

PARÍŽ - Prepravu na linkách B a D prímestských vlakov RER v Parížskej oblasti dnes výrazne ochromí štrajk rušňovodičov železničnej spoločnosti SNCF.

slovakia

left justify in out

Práve na trase týchto liniek sa pritom nachádza štadión Stade de France, kde sa dnes večer bude hrať otvárací zápas majstrovstiev Európy vo futbale. Očakávajú na ňom tisíce fanúšikov.

 

Vedenie SNCF v súvislosti s tým avizovalo, že na trate vedúce k štadiónu vypraví dnes 50 vlakových súprav RER, ktoré budú schopné prepraviť od 20.000 do 30.000 cestujúcich. Vedenie krajiny sa spolieha aj na spoločnosť RATP, ktorá prevádzkuje parížske metro, takže ako alternatíva môžu fanúšikom poslúžiť linky metra 12 a 13.

 

O tom, že futbaloví fanúšikovia sa na štadión vlakmi RER dostanú, ubezpečil dnes vo vysielaní rozhlasovej stanice Europe 1 aj štátny tajomník francúzskeho ministerstva dopravy Alain Vidalies. Odvolal sa pri tom aj na vyhlásenie jedného z predákov odborov CGT, ktorý uviedol, že odborári "v nutnej miere" berú do úvahy konanie šampionátu EURO 2016.

 

Vidalies pre Europe 1 uviedol, že diskusie so zástupcami zamestnancov SNCF sa skončili. "Nové rokovania nebudú," zdôraznil. Spresnil, že ak bude treba, štát pristúpi k vymáhaniu prepravy ľudí. "Urobíme to," zdôraznil. Ubezpečil, že 80.000 divákov, ktorých dnes očakávajú na otváracom zápase, sa na štadión dostane.

 

Spoločnosť SNCF už vo štvrtok vyzvala fanúšikov oboch mužstiev - Francúzska a Rumunska -, aby sa na cestu na štadión vydali s časovou rezervou. Štadión má byť otvorený od 18.00 h SELČ. Samotný zápas sa začne o 21.00 h SELČ.

 

Odborár Bérenger Cernon potvrdil, že rušňovodiči RER "by radšej prepravili ľudí na Stade de France, ale kvôli EURO 2016 nemôžu odložiť bokom svoje požiadavky ohľadom pracovných podmienok". "Chceme, aby nás bolo vidno a tento deň by mohol byť zlomový," vysvetlil.

 

Generálny tajomník CGT Philippe Martinez vo štvrtok v rozhovoroch pre francúzske médiá spochybnil, že zablokovanie fanúšikov by bolo pre CGT dobrou reklamou. Dodal, že 17. júna sa uskutoční jeho rokovanie s ministerkou práce Myriam El Khomriovou, ktoré bude venované diskusii o zmenách v zákonníku práce presadzovaných vládou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies