Donald Trump bude riešiť jadrovú hrozbu Severnej Kórey: Ak Čína nehodlá riešiť KĽDR, my áno!

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 06:31 • 2 min
Donald Trump bude riešiť jadrovú hrozbu Severnej Kórey: Ak Čína nehodlá riešiť KĽDR, my áno!

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vyhlásil, že Spojené štáty "vyriešia" jadrovú hrozbu Severnej Kórey buď s pomocou Číny alebo bez nej.

slovakia

left justify in out

"Ak Čína nehodlá riešiť KĽDR, my áno," uviedol Trump v rozhovore pre denník Financial Times, z ktorého v noci nadnes citovala stanica BBC.

 

Na otázku, či môžu USA v tomto úsilí uspieť samotné, Trump odpovedal: "Jednoznačne". Šéf Bieleho domu sa k danej téme vyjadril pred blížiacou sa návštevou čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga v Spojených štátoch.

 

"Čína má na Severnú Kóreu veľký vplyv. Čína sa musí rozhodnúť, či pomôže USA pri riešení otázky KĽDR alebo nie. Ak áno, bude to pre Peking veľmi dobré - ak nie, nebude to dobré pre nikoho," povedal Trump pre Financial Times.

 

Trumpove krátke komentáre, publikované iba niekoľko dní pred stretnutím so Si Ťin-pchingom v letovisku Mar-a-Lago, sú poslednými zo série jeho varovaní ohľadom severokórejských jadrových hrozieb.

 

Existujú totiž obavy, že by Pchjongjang mohol vyvinúť rakety s dlhým doletom a jadrovými hlavicami, schopné zasiahnuť pevninu Spojených štátov.

 

Šéf americkej diplomacie Rex Tillerson počas svojej marcovej cesty po Ázii vyhlásil, že jednou z možností riešenia tejto otázky by mohla byť preventívna vojenská akcia.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies