Dominika Škorvánková: ME môžu podporiť ženský futbal na Slovensku

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 09:54 • 2 min
Dominika Škorvánková: ME môžu podporiť ženský futbal na Slovensku

SENEC - Stredopoliarka slovenskej ženskej futbalovej reprezentácie Dominika Škorvánková je presvedčená, že organizácia európskeho šampionátu "devätnástok" na Slovensku môže výrazne podporiť ženský futbal v krajine. Ako je známe, SR bude hostiť turnaj v termíne 19. - 31. júla, zápasy sa uskutočnia v Senci, Zlatých Moravciach, Senici a Myjave. Mladé Slovenky v základnej A-skupine postupne vyzvú rovesníčky z Holandska (19. 7.), Francúzska (22. 7.) a Nórska (25. 7.).

slovakia

left justify in out

"Pre Slovensko je to dôležitý moment. Turnaj je pre dievčatá výnimočnou príležitosťou ukázať sa. Verím, že slovenský futbal bude profitovať z tohto šampionátu, či už počas neho alebo po ňom," vyhlásila 24-ročná rodáčka z Dunajskej Lužnej pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA).

 

"Futbal hrávam od štyroch rokov. Loptu som naháňala s chlapcami v Dunajskej Lužnej pri Bratislave, odkiaľ pochádzam. Raz sa bola na pozrieť na zápase aj moja mama, strelila som gól a nikto z divákov nechcel uveriť tomu, že som dievča. Všetci si mysleli, že som chlapec. Keď som mala jedenásť rokov, presťahovala som sa za futbalom do Bratislavy a začala hrať za Slovan," dodala štvornásobná najlepšia futbalistka Slovenska, v súčasnosti pôsobiaca v nemeckom klube SC Sand. "Nemecká liga je jedna z najlepších na svete. V Sande žijem svoj sen a som spokojná. Pokiaľ ide o národný tím, jedného dňa by som chcela nastúpiť vo veľkom finále. Zlepšujeme sa, ale zatiaľ nám stále niečo chýba," dodala Dominika Škorvánková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies