Dolár oslabil voči euru i franku, predstavitelia Fedu upozornili na riziká pomalého rastu inflácie

NETKY.SK • 20 August 2015, 15:30 • 2 min
Dolár oslabil voči euru i franku, predstavitelia Fedu upozornili na riziká pomalého rastu inflácie

LONDÝN - Americký dolár vo štvrtok oslabil voči viacerým svetovým menám. Reagoval tým na zverejnenie protokolu z júlového zasadnutia americkej centrálnej banky (Fed).

slovakia

left justify in out

Podľa dokumentu sa tvorcovia menovej politiky zhodli, že americká ekonomika dosiahla bod, v ktorom by sa mali zvýšiť úrokové sadzby. Časť predstaviteľov Fed-u však upozorňovala na riziká pomalého rastu inflácie a slabého výkonu globálnej ekonomiky, čo znižuje vyhliadky na skoré zvýšenie sadzieb.

 

Pravdepodobnosť, že Fed k tomuto kroku pristúpi už na septembrovom zasadnutí, obchodníci na devízových trhoch po zverejnení protokolu odhadujú na úrovni zhruba 40 %, kým v závere júla to bolo približne 50 %, uviedla agentúra Reuters. Dolárový index klesol o 0,2 % na 96,195 bodu. Euro voči doláru posilnilo o 0,5 % na 1,1178 USD/EUR a dolár oproti švajčiarskemu franku klesol o 0,3 % na 0,96255 CHF/USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies