Dočkajú sa Bratislavčania lanovky? Všetko naznačuje v prospech jej výstavby

NETKY.SK • 22 Máj 2017, 08:40 • 2 min
Dočkajú sa Bratislavčania lanovky? Všetko naznačuje v prospech jej výstavby

BRATISLAVA – Veľký projekt vybudovania lanovky, ktorá povedie cez Dunaj sa mestskej samospráve páči, primátor mesta Bratislavy Nesrovnal ju schvaľuje.

slovakia

left justify in out

Projekt, ktorý chce postaviť devoloper HB Reavis ešte čaká na odobrenie vlády, ku ktorému sa plánuje vyjadriť koncom júna za predpokladu, že rozhodnutie k výstavbe odobrí aj bratislavský magistrát a mestské časti.

 

"Predtým, ako sa rozhodnem predložiť materiál na rokovanie vlády, budeme mať oficiálne rokovanie s primátorom aj so starostami mestských častí Bratislavy. Bez súčinnosti a kladného stanoviska hlavného mesta vláda nemôže o takejto investícii rozhodnúť," skonštatoval Peter Pellegrini, podpredseda vlády pre investície a informatizáciu.

 

Primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal už rokoval so zástupcami spoločností HB Reavis a J&T Real Estate v súvislosti so zámermi týchto spoločností realizovať v meste dopravné projekty, ako je nadzemná lanová dráha a električková trať.

 

"Hlavné mesto víta každú takúto významnú iniciatívu zameranú na rozvoj mesta," uviedla Iveta Kešeľáková z komunikačného oddelenia magistrátu. Zdôraznila, že v prípade posudzovania projektu sa mesto sústredí na to, aby zapadli do koncepcie mesta, obohatili dopravu a boli v prospech Bratislavčanov.

 

"V tejto fáze očakávame viac komplexných informácií o financovaní, procese prípravy a čase výstavby i spolupráci všetkých zainteresovaných pri realizácii týchto projektov,"podotkla Kešeľáková.

 

Starosta Petržalky Vladimír Bajan plánuje o tomto projekte rokovať s investorom, keďže lanovka by mala začínať v Petržalke. "Som však presvedčený, že akékoľvek riešenie, ktoré pomôže presunúť 4000 až 5000 ľudí za hodinu z jednej strany Dunaja na druhú, je obrovská pomoc. Pre mňa je kľúčové, aby to bolo napojiteľné na ďalšie časti Petržalky a ďalšou podmienkou je parkovací dom," vyjadril sa Bajan.

 

Cieľom HB Reavis je prepojenie Petržalky s autobusovou stanicou Nivy, čím by odľahčili dopravu v tejto zóne. Predpokladané náklady na výstavbu investor odhadol na približne 50 miliónov eur. Súčasťou projektu by bolo aj vybudovanie veľkokapacitného parkoviska za 30 miliónov eur v Petržalke, ktoré by bolo bezprostredne napojené na lanovku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies