Dôchodkyňu v obci Potok mala zavraždiť jej 71-ročná príbuzná, riaditeľ polície sa s podobným prípadom ešte nestretol

NETKY.SK • 16 Február 2016, 10:59 • 2 min
Dôchodkyňu v obci Potok mala zavraždiť jej 71-ročná príbuzná, riaditeľ polície sa s podobným prípadom ešte nestretol

ŽILINA – Brutálnu vraždu v obci Potok v okrese Ružomberok, pri ktorej 26. januára 2016 zomrela 82-ročná žena, mala spáchať jej príbuzná, 71-ročná Vlasta. Na tlačovej konferencii o tom dnes v Žiline informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Ivan Špánik.

slovakia

left justify in out

Skutku podľa neho pravdepodobne predchádzal slovný konflikt medzi oboma dôchodkyňami, ktorý vyústil do fyzického napadnutia. "Obvinená v úmysle usmrtiť plechovou lopatkou na uhlie a kovovým pilníkom opakovane udierala 82-ročnú ženu do hlavy, čím jej spôsobila celkom 24 tržno-zmliaždených až sečných rán, ktoré mali za následok vykrvácanie a smrť. Útočníčka následne vyšla na poschodie domu, kde s úmyslom získať majetkový prospech prehľadala skrine a odcudzila doposiaľ presne nezistenú hotovosť," uviedol riaditeľ KR PZ v Žiline.

 

Zdôraznil, že počas dlhočnej praxe sa s podobným prípadom ešte nestretol. "Vyšetrovanie potvrdilo verziu, že dôchodkyňu zavraždil niekto z jej blízkeho okolia. Išlo o príbuznú a získavanie operatívnych informácií, drobné, dôsledné kroky a vyhodnocovanie zaistených stôp viedlo k žene, ktorá sa dopustila tejto brutálnej vraždy," povedal Špánik.

Vyšetrovateľka KR PZ v Žiline Hana Brisudová vysvetlila, že syn nebohej ženy mal za manželku dcéru obvinenej, ale boli už rozvedení.

 

"Od začiatku vyšetrovania sa zužoval okruh osôb, až sme sa dostali k obvinenej žene. Nebolo to jednoduché, pretože vypovedala a my sme museli jej výpoveď preveriť. Samozrejme, sme zistili, že nič z jej výpovede nesedí. Lenže ona si neustále trvala na svojom. Nakoniec sa nám aj vďaka Kriminalistickému a expertíznemu ústavu PZ SR podarilo nájsť dôkaz, ktorý spojil obvinenú priamo s miestom činu," doplnila Brisudová.

 

Doplnila, že 71-ročná žena je obvinená z obzvlášť závažného zločinu vraždy a sudca rozhodol o jej vzatí do väzby. V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov, prípadne doživotie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies