Dôchodkyňu v byte okradol muž, údajne robil zbierku pre utečencov

NETKY.SK • 25 September 2015, 10:55 • 2 min
Dôchodkyňu v byte okradol muž, údajne robil zbierku pre utečencov

NITRA - Neznámy muž ukradol 65-ročnej žene v jej vlastnom byte v Štúrove peňaženku. Zazvonil pri dverách bytu dôchodkyne v stredu 23. septembra popoludní. Na odeve mal pripätú menovku s označením Slovenského Červeného kríža a preukázal sa kartičkou s fotografiou.

slovakia

left justify in out

"Žene povedal, že robí zbierku pre utečencov a spýtal sa, či by neprispela sumou desať eur. Pani mu peniaze dala a muž odišiel. Po chvíľke sa ale vrátil s tým, že mu zabudla podpísať papier, že dala príspevok. Neznámy sa usadil v kuchyni a požiadal domácu pani o vodu a kávu. Žena ho ochotne obslúžila," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Približne 15 minút po jeho odchode z bytu prišla žene na mobil správa, že z jej účtu bol uskutočnený výber 150 eur. Dôchodkyňa zistila, že jej chýba peňaženka s finančnou hotovosťou 50 eur, bankomatovými kartami a osobnými vecami.

 

Dôchodkyňa išla oznámiť vec na políciu. Keď sa vracala naspäť domov, všimla si v jednom z podnikov sedieť muža, ktorý ju navštívil. Ten ju však zbadal, vybehol von a ušiel na neznáme miesto. Novozámocká policajná vyšetrovateľka začala trestné stíhanie vo veci prečinu porušovania domovej slobody a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty. Polícia neustále upozorňuje občanov na rôzne praktiky podvodníkov. Podvodníci sa usilujú od občanov pod rôznymi zámienkami vylákať peniaze. Žiadna seriózna inštitúcia nerobí podomový výber peňazí, ani neorganizuje zbierky, upozorňuje najmä starších občanov Bruchterová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies