Dôchodcovia vyzývajú premiéra k zvýšeniu povedomia a ich účasti vo voľbách

NETKY.SK • 8 August 2023, 10:52 • 2 min
Dôchodcovia vyzývajú premiéra k zvýšeniu povedomia a ich účasti vo voľbách

Bratislava-Otvoreným listom poukazujú členovia Jednoty dôchodcov Slovenska na dôležitosť ich hlasov

slovakia

left justify in out

Parlamentné voľby s pribúdajúcim časom, ktorý do nich zostáva, prinášajú rôzne polemiky. O politike rozprávajú príbuzní, kolegovia v práci a aj seniori. Názory na politické strany a ich sľuby sú podstatnou témou týchto dní. Ohľadom účasti vo voľbách sa už objavujú aj rôzne kampane. V médiách sa objavuje aj tá, ktorá vyzýva mládež, aby nezabudli ísť voliť. Na mladých ľudí a ich vyjadrenie názoru ohľadom budúcnosti našej krajiny je tentoraz zamierené asi najviac. K slovu sa však hlásia aj slovenskí dôchodcovia, ktorí si myslia, že je nemenej dôležité vyzývať k volebnej účasti aj starších ľudí. 

 

 

Pred septembrovými parlamentnými voľbami narastá generačné rozdeľovanie spoločnosti. V otvorenom liste predsedovi vlády SR Ľudovítovi Ódorovi to uviedol predseda Jednoty dôchodcov Slovenska (JDS) Michal Kotian. Od šéfa exekutívy očakáva, že tak, ako apeluje na účasť mladých voličov, vyjadrí aj rešpekt k dôležitosti hlasov starších. Kotian kritizuje jednostranné zameranie sa premiéra i vlády na mladých voličov pri výzve na účasť na voľbách.

"Čoraz viac nadobúdame pocit, že my, seniori, už nemáme čo rozhodovať o smerovaní našej krajiny po voľbách a že podstatné budú najmä hlasy mladých a Slovákov zo zahraničia. Je to aj vaša rétorika, pán premiér, ktorá k tomu prispieva. Prehlbuje sa tak ďalšie rozdeľovanie slovenskej spoločnosti, nestabilita a napätie," upozornil Kotian. Ódora preto vyzval, aby spoločne s JDS vyhlásením deklaroval, že rovnakú váhu, akú má hlas mladých voličov, prikladá aj názoru seniorov a že mu záleží na ich účasti vo voľbách.

 

"Rovnako vás chcem úprimne požiadať o návrhy riešení, ako by sa dala súčasná opísaná situácia do predčasných volieb riešiť v prospech medzigeneračnej súdržnosti na Slovensku," dodal Kotian.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies