Dobrotka sa pripravuje v Skalici, asi zakotví u nováčika

NETKY.SK • 18 Január 2016, 09:39 • 2 min
Dobrotka sa pripravuje v Skalici, asi zakotví u nováčika

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Martin Dobrotka, ktorý sa pre dlhodobé zdravotné problémy vlani v septembri dohodol s vedením ŠK Slovan Bratislava na uvoľnení spod kontraktu a ukončení vzájomnej spolupráce, momentálne trénuje v MFK Skalica.

slovakia

left justify in out

Za tím nováčika najvyššej súťaže, ktorému po jesennej časti sezóny 2015/2016 patrí zostupová posledná 12. priečka vo Fortuna lige, nastúpil skúsený defenzívny univerzál aj v sobotňajšom víťaznom prípravnom dueli proti druholigovému ŠKF Sereď (3:0). Onedlho 31-ročný bratislavský rodák (nar. 22. januára 1985) by mal v Skalici podpísať kontrakt na šesť mesiacov.

 

"Cítim sa veľmi dobre. Mesiac som sám naháňal kondíciu a mal silové tréningy. Lopta mi už veľmi chýbala a tiež aj kontakt s nejakým kolektívom. Dá sa povedať, že si to užívam, hoci tréningy nie sú jednoduché. Ja som sa však dobre pripravil a konečne mám opäť radosť z futbalu. Ak sa dohodnem so Skalicou, verím, že klubu budem mať čo ponúknuť," citoval portál fortunaliga.sk slová Martina Dobrotku.

 

V decembri 2014 sa skúsený zadák zo Slavie Praha vrátil do Slovana Bratislava, ale v drese "belasých" toho vlani veľa neodohral. Dôvodom boli zdravotné patálie. "Na jar som bol najskôr chorý a potom prišlo zranenie brušného svalu v derby s Trnavou. Posledný súťažný zápas za Slovan som odohral v júli 2015 v Dubline proti UC v 2. predkole Európskej ligy. Tam som si poranil úpon priťahovača a odvtedy sa to so mnou ťahalo. Preto sme sa s vedením Slovana v septembri dohodli na ukončení spolupráce. Chcel som sa dať zdravotne dokopy. Podstúpil som liečbu a na začiatku decembra som začal individuálne trénovať," prezradil Martin Dobrotka, ktorý myslel aj na ukončenie aktívnej činnosti: "Bolo to najťažšie obdobie v mojom futbalovom živote. Samozrejme, že myšlienky som mal rôzne a napadla mi aj možnosť skončiť s futbalom. Myslím si však, že ešte som relatívne mladý na to, aby som vešal kopačky na klinec."

 

Okrem viacnásobného účinkovania v Slovane Bratislava pôsobil Dobrotka na klubovej úrovni aj v Českých Budějoviciach, Rimavskej Sobote a spomenutej Slavii Praha.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies