Dobrá správa pre učiteľov: Od septembra sa im zvýšia platy

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 10:40 • 2 min
Dobrá správa pre učiteľov: Od septembra sa im zvýšia platy

BRATISLAVA – Učitelia by si mali od 1. septembra platovo polepšiť. Pedagógom v regionálnom, ale aj vo vysokom školstve čaká šesťpercentné zvýšenie platov, ktoré sa premietne do platových taríf.

slovakia

left justify in out

Predpokladá to novela zákona o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme z dielne ministerstva školstva, ktorá je v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

 

Týmto krokom sa podľa rezortu plnia dva zo záväzkov z Programového vyhlásenia vlády SR na roky 2016 až 2020. V časti regionálne školstvo sa totiž vláda zaviazala, že vykoná legislatívne úpravy tak, aby sa platová tarifa pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov od 1.9.2016 zvýšila priemerne o šesť percent. Platy by sa taktiež mali zvyšovať každoročne od 1.1.2018 za predpokladu realizácie zásadných vnútorných zmien v systéme výchovy a vzdelávania. Zvyšovaním platov sa vláda zaviazala aj v prípade pedagógov na vysokých školách.

 

Novela zákona zároveň zavádza osobitnú stupnicu platových taríf pre učiteľov vysokých škôl. V súčasnosti sa totiž podľa jednej osobitnej stupnice odmeňujú spoločne vysokoškolskí učitelia, výskumní a vývojoví zamestnanci a zdravotnícki zamestnanci, ktorí nie sú odmeňovaní podľa osobitného predpisu.

 

Novela zákona by mala nadobudnúť účinnosť od 1. septembra tohto roku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies