Do ulíc v Bosne vyšli desaťtisíce stúpencov i odporcov bosnianskosrbskej vlády

NETKY.SK • 14 Máj 2016, 17:33 • 2 min
Do ulíc v Bosne vyšli desaťtisíce stúpencov i odporcov bosnianskosrbskej vlády

BANJA LUKA - Desaťtisíce ľudí sa dnes zúčastnili na dvoch protestných akciách v meste Banja Luka, najväčšom a de facto hlavnom meste bosnianskej Republiky Srbskej (RS). Informuje o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Jedna skupina demonštrantov protestovala proti tamojšej vláde a prezidentovi Miloradovi Dodikovi. Druhé zhromaždenie zorganizovali stúpenci vládneho tábora. Obe skupiny boli oddelené policajnými zátarasami, aby sa predišlo ich vzájomným stretom.

 

Reformná proeurópska Aliancia za zmenu obviňuje vládu bosnianskych Srbov z korupcie a prezidenta z diktátorských praktík, pričom tvrdí, že Dodik doviedol región na pokraj finančného zrútenia.

 

Tábor Dodikových stúpencov zase viní opozíciu zo zrady národných záujmov bosnianskych Srbov.

 

Účastníkov oboch demonštrácií prevážali do Banja Luky autobusmi z celej Republiky Srbskej. Opoziční demonštranti držali transparenty s nápismi "Všetci pôjdete do väzenia", zatiaľ čo prívrženci terajšej vlády niesli podobizne Milorada Dodika či ruského prezidenta Vladimira Putina.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies