Do šiestej sezóny Sadni si! sa môžete zapojiť aj vy. O bezplatné zapožičanie požiadajte do 29.2.

NETKY.SK • 8 Február 2024, 11:03 • 2 min
Do šiestej sezóny Sadni si! sa môžete zapojiť aj vy. O bezplatné zapožičanie požiadajte do 29.2.

Červené stoly a stoličky vytvárajú priestor na oddych a stretávanie sa tam, kde nie je permanentný mobiliár. Projekt pre hlavné mesto zabezpečuje Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS), ktoré na setoch aktuálne vykonáva údržbu. Sadni si! sa do ulíc hlavného mesta vráti v apríli.

slovakia

left justify in out

Zapojiť sa do jeho 6. sezóny môžete aj vy. Pre bezplatné zapožičanie červeného mestského mobiliáru od apríla do septembra tohto roka vyplňte do 29. 2. 2024 on-line formulár so žiadosťou o zaradenie do projektu. Hlásiť sa môžu lokálni nekomerční i komerční partneri – mestské časti, knižnice, galérie, CVČ, ZUŠ, komunitné centrá, domovy a kluby seniorov, správcovia parkov, prevádzky v blízkosti verejných priestranstiev a sídlisk, ale aj jednotlivci či jednotlivkyne, ktoré chcú spríjemniť priestor vo svojom okolí na komunitné využitie.

Sedenie musí byť voľne prístupné verejnosti po celý deň, umiestnené bezbariérovo a bezpečne. Jeho využívanie nie je podmienené kúpou tovarov či služieb. Podmienkou zapožičania je aj každodenná starostlivosť a dezinfekcia povrchov. BKIS každú žiadosť posúdi individuálne s ohľadom na vybranú lokalitu a aktuálny počet mobiliáru, ktorým disponuje. Viac o podmienkach a pravidlách využívania verejného sedenia sa dozviete na www.bkis.sk/sadni-si.

 

Typické červené sedenie, ktoré oživuje a skvalitňuje verejný priestor, sa po prvýkrát objavilo v uliciach Bratislavy v roku 2019. BKIS projekt prevzalo od Metropolitného inštitútu Bratislava (MIB) v roku 2022. Partnerom Sadni si! je Nadácia Slovenskej sporiteľne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: BKIS, Foto: Lucia Benedigová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies