Do Ostravy bez Jaroša a Haščáka, Halákovi sa zatiaľ nedovolali

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 12:28 • 2 min
Do Ostravy bez Jaroša a Haščáka, Halákovi sa zatiaľ nedovolali

BRATISLAVA - Do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Česku (1.-17. mája) sa nedostali obranca Christián Jaroš a útočník Marcel Haščák. Tréner Vladimír Vůjtek si naopak zo širšieho kádra ponechal na súpiske Adama Jánošíka, Patrika Lušňáka i ofenzívne duo z Třinca Vladimír Dravecký a Štefan Ružička.

slovakia

left justify in out

Tréneri uzavreli nomináciu po stredajšom tréningu, poslednom pred odchodom národného tímu do Ostravy. Vůjtek berie na šampionát dokopy 25 hráčov - troch brankárov, osem obrancov a 14 útočníkov, nie všetkých však zapíše na súpisku pred prvým zápasom v základnej B-skupine proti Dánsku (v sobotu o 12.15). V kádri je trojica nováčikov na šampionáte (Juraj Mikuš, Adam Jánošík, Patrik Lušňák), na MS si zatiaľ nezachytali ani Július Hudáček a Branislav Konrád, aj keď už v minulosti boli s tímom na turnaji.
      

Vedeniu reprezentácie sa stále nepodarilo skontaktovať s brankárom Jaroslavom Halákom, ktorý vypadol s New Yorkom Islanders v 1. kole play off NHL. Stredajší tréning vynechal pre ľahšiu virózu útočník Libor Hudáček.
      

Spomedzi deviatich obrancov v širšom kádri zostal nakoniec "Čierny Peter" 19-ročnému Jarošovi. Negatívnu správu sa dozvedel od realizačného tímu v stredu krátko pred obedom. "Dosť ma to sklamalo. Dúfal som, že to vyjde. Nestalo sa, život ide ďalej," povedal zadák Luley. Už na predpoludňajšom tréningu mal na sebe ako jediný z hráčov oblečený žltý dres, väčšinu nácvikov presedel na striedačke. "Už vtedy mi to došlo. Nič sa nedá robiť. Bolo to o zužovaní kádra, ja som bol navyše, tak som musel ísť domov. Tréner mi povedal, že môj čas ešte príde."
     

 Vyradenie krátko pred šampionátom bolí, mladý obranca to ale berie športovo. "Pobyt v reprezentácii počas záverečnej prípravy mi dal veľmi veľa. Spoznal som realizačný tím, nových spoluhráčov, našiel nových kamarátov. Získal som skúsenosti po boku takých hráčov ako sú Dominik Graňák či Laco Nagy, to si veľmi cením." Na národný tím Jaroš určite nezanevrie. "Určite si pozriem zápasy slovenskej reprezentácie v televízii, možno sa na nejakých objavím aj v Ostrave a Prahe. Verím, že chalani postúpia do štvrťfinále. Budem im držať palce, nech urobia čo najväčší úspech," dodal.
      

Marcel Haščák sa predstavil na uplynulých troch svetových šampionátoch, štvrtý štart na MS nepridá. "Čo narobím? Pretlak útočníkov bol veľký. Teraz začnem s prípravou na novú sezónu a okrem toho si odskočím ešte aj do Chabarovska. Chlapcom budem držať palce," uviedol pre webstránku SZĽH 28-ročný krídelník, ktorý v uplynulej sezóne nastupoval za Amur Chabarovsk.
     

 Na šampionátovú súpisku nemusí tréner Vůjtek zaradiť všetkých nominovaných, reglement mu nariaďuje pred prvým zápasom na turnaji zapísať na ňu minimálne dvoch brankárov a pätnásť korčuliarov. Zoznam bude môcť postupne doplňovať podľa vývoja situácie v zámorí, kde má v play off NHL v hre ešte duo Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo (Detroit) a v AHL obrancu Martina Marinčina (Oklahoma) a útočníka Mareka Hrivíka (Hartford). Najviac môže kouč zapísať na súpisku 25 hráčov, z toho troch brankárov.
      

Slovenskí hokejisti odcestujú do dejiska MS vo štvrtok ráno, odchod od Zimného štadióna Ondreja Nepelu je naplánovaný na 8.30 h.
      
      

Ako v stredu trénovali:      

biele dresy: Meszároš, Jánošík - Miklík, Kopecký, Gáborík       

červené dresy: Ďaloga, Mikuš - Réway, Surový, Daňo      

modré dresy: Jurčina, Sersen - Pánik, Bližňák, Bartovič     

čierne dresy: Baranka, Graňák - Dravecký, Viedenský, Ružička + Lušňák     

absencia: Libor Hudáček (ľahšia viróza)

      
      

Záverečná nominácia SR na MS v Česku (1.-17. mája):      

brankári: Ján Laco (Barys Astana, Kaz./KHL), Július Hudáček (Örebro/Švéd.), Branislav Konrád (Dukla Trenčín)      

obrancovia: Andrej Meszároš (Buffalo/NHL), Dominik Graňák (Fribourg Gottéron, Švaj.), Marek Ďaloga, Juraj Mikuš (obaja Sparta Praha/ČR), Michal Sersen, Ivan Baranka (obaja Slovan Bratislava/KHL), Milan Jurčina (Dinamo Riga, Lot./KHL), Adam Jánošík (HC Košice)      

útočníci: Marián Gáborík (Los Angeles Kings/NHL), Tomáš Kopecký (Florida Panthers/NHL), Richard Pánik (Toronto Maple Leafs/NHL), Marko Daňo (Columbus Blue Jackets/NHL, Springfield Falcons/AHL), Milan Bartovič, Libor Hudáček (obaja Slovan Bratislava/KHL), Tomáš Surový (HC Slovan Bratislava/KHL, HC'05 Banská Bystrica), Mário Bližňák (Slovan Bratislava/KHL, HC Plzeň/ČR), Martin Réway (Sparta Praha/ČR), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna/Fín.), Michel Miklík (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Patrik Lušňák (Junosť Minsk/Biel.), Vladimír Dravecký, Štefan Ružička (obaja HC Oceláři Třinec/ČR)
      
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies