Polícia sprísňuje kontroly na hraniciach. Za porušenie nariadení hrozia vysoké pokuty

NETKY.SK • 25 November 2021, 17:34 • 2 min
Polícia sprísňuje kontroly na hraniciach. Za porušenie nariadení hrozia vysoké pokuty

BRATISLAVA - Polícia bude preverovať účel cesty. Ak nebude spadať do stanovených výnimiek zo zákazu vychádzania, môžu občanom uložiť pokutu vo výške tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Určené obmedzenia a zákaz vychádzania ako súčasť vyhláseného núdzového stavu sa vzťahujú aj na tých, korí vstúpia na územie Slovenskej republiky zo zahraničia. Upozorňuje na to hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Bárdyová. 

 

Zároveň oznámila, že na tzv. vonkajších hraniciach, teda na hraniciach s Ukrajinou a tiež pri príletoch z krajín mimo schengenského priestoru, preveria policajti u každého cestujúceho, či účel jeho cesty spĺňa charakter povolenej výnimky zo zákazu pohybu.

 

"Ak je preukázané porušenie obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania, príslušník Policajného zboru môže osobe uložiť pokutu na mieste v blokovom konaní do 1 000 eur," dodala Bárdyová.

 

 

Informovala aj o tom, že polícia bude vykonávať náhodné kontroly aj na vnútorných hraničných priechodoch. "Policajti budú vykonávať náhodnú kontrolu karanténnych povinností osôb po vstupe na územie Slovenskej republiky cez vnútorné hranice s Rakúskou republikou, Maďarskom, Poľskou republikou a Českou republikou. Tiež budú náhodne kontrolované cestné priechody tretej kategórie a všetky ostatné vstupy, ako sú turistické, cyklistické a riečne cesty," doplnila Bárdyová.

 

Aktuálne informácie týkajúce sa vstupu cudzincov na územie SR počas mimoriadnej situácie sú zverejnené na stránke Ministerstva vnútra (MV) SR. Prehľad výnimiek zo zákazu vychádzania je zverejnený na webe Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZOVANÉ: Na Slovensku bude platiť dvojtýždňový lockdown! Zaočkovaní výhody mať nebudú

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies