Do obliehaného mesta Karrája v Iraku dorazila potravinová pomoc pre 30 tisíc ľudí

NETKY.SK • 6 September 2016, 17:03 • 2 min
Do obliehaného mesta Karrája v Iraku dorazila potravinová pomoc pre 30 tisíc ľudí

BAGDAD - Do obliehaného mesta Kajjára na severe Iraku dorazila potravinová pomoc pre viac než 30.000 vyhladovaných obyvateľov. Oznámil to v tlačovom vyhlásení Svetový potravinový program (WFP).

slovakia

left justify in out

"Ľudia v meste Kajjára žili v obkľúčení dva roky, trpia nesmiernym hladom a nemajú prístup k potravinám. To, že sa k nim dostala pomoc so životne dôležitými potravinami, je pozitívnym posunom," uviedla šéfka WFP pre Irak Sally Haydocková, ktorú citovala agentúra DPA.


Humanitárna organizácia OSN poskytla mestu potravinové zásoby na obdobie približne jedného mesiaca.


Obyvatelia Kajjáry sa podľa správy WFP nachádzajú v zúfalej situácii. Nad mestom sa vznáša čierny dym z neďalekých ropných polí, ktoré zachvátili požiare po nedávnych bojoch. Dostať sa k pitnej vode, lekárskej starostlivosti či elektrine je takmer nemožné.


Haydocková doplnila, že potravinovú pomoc mohli doručiť vďaka "štedrej podpore nemeckej vlády".


Kľúčové mesto Kajjára, ktoré leží v blízkosti veľkej leteckej základne južne od Mósulu, iracké sily 25. augusta dobyli späť od Islamského štátu (IS). Premiér Hajdar Abádí označil toto víťazstvo za významný krok na ceste k oslobodeniu Mósulu, druhého najväčšieho irackého mesta, ktoré je v rukách IS už dva roky.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies