Do Nemeckého pohára naši vstúpili víťazstvom nad USA. Ramsay chváli defenzívu

NETKY.SK • 10 November 2017, 20:34 • 2 min
Do Nemeckého pohára naši vstúpili víťazstvom nad USA. Ramsay chváli defenzívu

AUGSBURG - Slovenskí hokejisti vstúpili do 28. ročníka Nemeckého pohára víťazstvom 2:1 nad reprezentáciou USA. Premiérový reprezentačný gól strelil útočník Patrik Lamper, brankár Ján Laco kryl 34 striel súpera.

slovakia

left justify in out

Prvú veľkú šancu zápasu mal Američan Stoa, ale spomedzi kruhov netrafil bránku. Zámorskí hráči boli v úvode aktívnejší, ale v 6. minúte podržal puk v pásme Cingeľ, našiel na modrej čiare Romančíka, ktorého strelu tečoval za Zapolskeho chrbát Patrik Lamper. Vyrovnať mohol v ďalšej veľkej šanci opäť Stoa, tentokrát ho vychytal Laco. Pred koncom prvej tretiny mali Slováci dvakrát možnosť presilovej hry, ale gólovú šancu si nedokázali vypracovať.

 

V početnej výhode hrali zverenci Craiga Ramsaya aj v úvode druhej tretiny, výbornú šancu mal Valach. Jeho rana od modrej čiary však skončila iba na výstroji Leggia, ktorý po prvom dejstve vystriedal Zapolskeho. V 27. minúte však prišla ďalšia šanca Slovenska, keď Bezúch vysunul do nájazdu Hovorku. Ten sa pohral s gólmanom USA a zvýšil na 2:0. Slováci predvádzali veľmi disciplinovaný výkon, zlepšili oproti prvej tretine pohyb a veľmi dobre bránili. Všetci hráči sa aktívne zapájali do ofenzívy i defenzívy.

 

Tretí gól mohol pridať Haščák po piatich minútach hry v tretej tretine, ale v samostatnom nájazde ho vychytal Leggio. Vzápätí znemožnil Američanom znížiť vynikajúcim zákrokom Laco. Slovenský brankár sa vyznamenal aj v 50. minúte, keď pri dvojnásobnej presilovke súpera dvakrát za sebou zlikvidoval veľké šance na zníženie. V 54. minúte už ale nestačil na strelu Sanguinettiho, ktorý znížil na 2:1. Dve a pol minúty pred koncom skúsili Američania hru bez brankára, úspech im to však neprinieslo.

 

Hlasy po zápase:

Craig Ramsay, tréner SR: "Môj tím dnes podal veľmi bojovný výkon na čele s brankárom Lacom. Využili sme ponúknuté šance a hrali sme dobre v defenzíve. Zblokovali sme množstvo striel."

 

Patrik Lamper, útočník SR: "Podali sme tímový výkon a podržal nás brankár. Po prvej tretine z nás opadol stres a bolo to poznať. Môj gól bol z kategórie šťastnejších, ale počíta sa."

 

Ján Laco, brankár SR: "Začali sme ustráchane, ako keby sme nevedeli, čo nás čaká. Potom sme plnili to, čo nám povedali tréneri, fungovalo to výborne. Je pozitívne, že sme zblokovali množstvo striel."

 

 

Slovensko - USA 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 6. Lamper (Romančík, Marcinko), 27. Hovorka (Bezúch) - 54. Sanguinetti (Blum, Roe). Rozhodovali: Piechaczek, Schrader - Gaube, Wölzmüller (všetci Nem.), vylúčení: 4:3 na 2 min., navyše Miele (USA) 10 min. za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0.

 

Zostavy:

Slovensko: Laco – Čerešňák, Čajkovský, Jánošík, Mikuš, Romančík, Gernát, Valach, Ďaloga – Hovorka, Ölvecký, Bezúch – Haščák, Bubela, Hecl – Cingeľ, Marcinko, Lamper – Paulovič, Krištof, Sádecký

 

USA: Zapolski (21. Leggio) - Donovan, Gilroy, Gunderson, Sanguinetti, Reese, Welch, Blum, Billins - O'Neill, M. Acrobello, Little - Lasch, Miele, Stoa - Gionta, Roe, Earl - Sexston, Slater, Malone

 

Nemecko - Rusko 2:8 (1:1, 1:4, 0:3)

Góly: 14. Pietta, 22. Raedeke - 7. Fjodorov, 32. Ketov, 33. Okulov, 37. Kagarliuzkij, 38. Naumenkov, 45. Šumakov, 53. Michejev, 58. Jakovľev

 

 

V druhom zápase sa v sobotu o 16.00 stretnú zverenci Craiga Ramsaya s výberom domáceho Nemecka. USA narazia vo večernom stretnutí na Rusov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies