Do krajín EÚ sa podarilo povinne presídliť len malé percento migrantov

NETKY.SK • 5 September 2016, 17:25 • 2 min
Do krajín EÚ sa podarilo povinne presídliť len malé percento migrantov

BRUSEL - Rok po spustení plánu Európskej únie na prerozdeľovanie utečencov, podľa ktorého majú jednotlivé členské štáty pomôcť preťaženému Grécku a Taliansku, bolo presídlených necelých päť percent migrantov.

slovakia

left justify in out

Údaje Európskej komisie (EK) ukazujú, že do 1. septembra bolo presídlených iba 4473 žiadateľov o azyl. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na hovorkyňu EK Natashu Bertaudovú.

 

Plán prerozdelenia utečencov je základným prvkom stratégie EÚ, ako zvládnuť vyše milióna ľudí, ktorí vlani prišli do Európy, aby na jej území našli útočisko pred konfliktami alebo prácu. Plán zaväzuje krajiny EÚ prerozdeliť si do septembra 2017 celkovo 160.000 utečencov z Grécka, Talianska alebo iného členského štátu, keď tento nie schopný situáciu zvládnuť.

 

Hovorkyňa EK Bertaudová dnes tiež povedala, že napriek pomalému tempu "to, čo robíme, nie je bezvýznamné". Komisia dohliada na dohody EÚ a môže podniknúť kroky, aby zabezpečila ich dodržiavanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies