Do disciplinárneho senátu kandidujú Kubina a Böhm

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 18:52 • 2 min
Do disciplinárneho senátu kandidujú Kubina a Böhm

BRATISLAVA – Poslanci NR SR zvolili ako kandidátov do disciplinárneho senátu právnikov Petra Kubinu a Allana Böhma. Kubinu podporilo v tajnom hlasovaní 87 poslancov a Böhma 84.

slovakia

left justify in out

Podľa zákona o sudcoch a prísediacich Súdna rada Slovenskej republiky volí na obdobie troch rokov členov disciplinárnych senátov z kandidátov navrhnutých sudcovskými radami, ministrom spravodlivosti Slovenskej republiky a Národnou radou Slovenskej republiky. Všetky oprávnené subjekty predkladajú dvojnásobný počet kandidátov na členov disciplinárnych senátov alebo kandidátov na predsedov disciplinárnych senátov.

Národnej rade Slovenskej republiky doručili žiadosť predsedníčky súdnej rady, na základe ktorej má NR SR navrhnúť Súdnej rade SR dvoch kandidátov na člena disciplinárneho senátu, a to iné osoby ako sudcov, z ktorých bude súdna rada voliť jedného člena disciplinárneho senátu. Dôvodom je vzdanie sa funkcie jedného člena disciplinárneho senátu. Za člena disciplinárneho senátu môže byť zvolená aj iná osoba ako sudca, ktorá spĺňa podmienky na vymenovanie za sudcu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies