Vodiči hlásia pre štrajk MHD v Košiciach zdržanie na cestách

NETKY.SK • 14 Február 2023, 09:04 • 2 min
Vodiči hlásia pre štrajk MHD v Košiciach zdržanie na cestách

KOŠICE - Ostrý štrajk, ktorý vyhlásili odborári pri Dopravnom podniku mesta Košice (DPMK) a pre ktorý je od rána paralyzovaná košická MHD, spôsobil aj zdržanie na cestách v meste. Vodiči v rannej dopravnej špičke na sociálnych sieťach označili kolaps dopravy v košickej mestskej časti (MČ) Nad jazerom v smere do mesta, ako aj na Prešovskej ceste. Viacerí tiež ponúkali odvoz v rámci svojej plánovej cesty.

slovakia

left justify in out

Zelená vlna RTVS hlásila hodinové zdržanie v MČ Nad jazerom v smere do centra a 20-minútové zdržanie na Prešovskej ceste. Dopravný servis Rádia Košice informoval aj o zdržaniach na Palackého, Herlianskej, Hlinkovej, z Barce do mesta a z Ťahanoviec na Mier. K zdržaniu na Triede SNP a na Popradskej v MČ Západ smerom k Amfiteátru prispela i nehoda.

 

Polícia informovala, že situáciu dôsledne monitoruje a je pripravená v prípade potreby reagovať. Najmä na hlavných cestných ťahoch a dôležitých križovatkách budú policajti dopravu v prípade potreby ručne riadiť, a to predovšetkým v čase popoludňajšej dopravnej špičky. "Počas rána sme mimoriadnu situáciu na cestách na vstupoch do mesta Košice nezaznamenali. Kolóny vozidiel, ktoré stáli na vstupe do mesta Košice v smere od Michaloviec, v mestskej časti Krásna, od smeru Sady nad Torysou boli mierne zvýšené oproti bežnému dňu, nie však extrémne," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

 

Počas štrajku odborári pri DPMK garantovali vypravenie linky "H" do vybraných nemocníc, ako aj spoje do spoločnosti U. S. Steel a do školy v košickej mestskej časti Vyšné Opátske. Zamestnanci DPMK chcú štrajkom apelovať na zachovanie MHD a upozorniť na jej nedostatočné financovanie zo strany hlavného akcionára, ktorým je mesto Košice. Podľa odborárov to spôsobuje obmedzenia v doprave, ohrozuje ohodnotenie zamestnancov aj pracovné miesta. Mesto Košice vníma štrajk ako nešťastný krok zo strany odborárov. Vo svojom stanovisku uviedlo, že urobí všetko pre to, aby pomohlo situáciu vyriešiť. Zároveň však očakáva, že sa so situáciou vyrovná vedenie mestského dopravcu. DPMK zas tvrdí, že už zabezpečil úsporu prevádzkových nákladov a pri chýbajúcich financiách očakáva pomoc mesta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona