Do centra Londýna sa už so starším dieselovým autom dostanete len vtedy, ak si za to zaplatíte

NETKY.SK • 24 Október 2017, 15:30 • 2 min
Do centra Londýna sa už so starším dieselovým autom dostanete len vtedy, ak si za to zaplatíte

Jedna z najvýznamnejších európskych metropol zavádza nové pravidlo, spoplatní všetky autá, ktoré sa najviac podieľajú na znečistení ovzdušia.

slovakia

left justify in out

Londýn je mesto s najviac znečisteným vzduchom v rámci Európy. Takýto stav začína mať vážny dopad na zdravie jeho obyvateľov. V tomto dôsledku predčasne zomrú tisícky jeho obyvateľov. Preto sa primátor rozhodol, že sa pokúsi zhoršovanie stavu ovzdušia čiastočne obmedziť. Zaviedol poplatok za vstup do centra mesta, pokiaľ tak chcete urobiť na staršom dieselovom automobile.

 

Poplatky T-Charge stanovili na výšku 10 libier, čo je približne 11,16 eura. Týka sa dieselových áut vyrobených pred rokom 2006. Tento poplatok sa priráta k poplatku účtovanému za samotný vstup do centra s autom. Vodiči starších vozidiel takto zaplatia 21,50 libry, pokiaľ sa rozhodnú, že srdce Londýna navštívia vlastným dopravným prostriedkom.

 

Cieľom daných opatrení je teda okrem eliminovania znečistenia ovzdušia aj predchádzanie kolabovaniu dopravy, nakoľko spoplatnenie samotného vstupu do centra odradí nejedného šoféra.

 

Londýn sa takto pripojil k Parížu, Kodani a ďalším mestám, ktoré už podobné opatrenia zaviedli. Je to prvý krok k tomu, aby sa vyvíjali ďalšie snahy na postupné znižovanie nelegálneho množstva emisií v metropole.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies