Do Afganistanu odchádza ďalšia rotácia slovenských vojakov

NETKY.SK • 14 November 2013, 13:58 • 2 min
Do Afganistanu odchádza ďalšia rotácia slovenských vojakov

TREBIŠOV - Do operácie ISAF v Afganistane v rámci pravidelnej rotácie odchádza ďalších 166 slovenských profesionálnych vojakov. Ich slávnostný nástup pri tejto príležitosti sa dnes konal na nádvorí 21. zmiešaného mechanizovaného práporu v Trebišove.

slovakia

left justify in out

"Odchádzajú do provincie Kandahár, kde časť týchto ľudí bude plniť úlohy pri ochrane síl základne Kandahár. Niektorí odchádzajú do rôznych štábov operácie ISAF, regionálnych štábov veliteľstiev Juh a podobne. Niektorí odchádzajú do rôznych tímov, ktoré majú za úlohu školiť afganskú národnú armádu a iné bezpečnostné zložky v Afganistane," uviedol pre TASR veliteľ pozemných síl Ozbrojených síl SR Ondřej Novosad.

Napriek tomu, že vojaci si podľa brigádneho generála veľmi dobre uvedomujú náročnosť služby v operácii ISAF, ako aj mieru rizika z nej vyplývajúcu, záujem o účasť v operácii stále je. "Ide skrátka o prestížnu záležitosť," konštatoval Novosad.  

Zástupca veliteľa slovenského kontingentu v operácii ISAF v Afganistane Jozef Ivan uviedol, že vojaci budú pokračovať v operačných úlohách, medzi ktorými je ochrana a obrana letiska Kandahár. Súčasťou úloh bude poradenstvo pre špeciálne afganské jednotky, v rámci pozemných síl odchádza aj poradenský tím pre prápor rýchlej reakcie afganskej armády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies