Dnes na večeru pripravíme pikantnú pórovú polievku
Suroviny pre 4 osoby:
1 pór, 3 zemiaky, 3 strúčiky cesnaku, 2 červené jablká, 3 lyžice oleja, 1 liter vývaru (prípadne 1 bujón), 2 dcl sladkej smotany, 3 lyžice slnečnicových jadierok, 2 lyžice cukru, soľ, mleté čierne korenie, tymián, l PL calvadosu (iná pálenka z jabĺk)
Príprava:
Pór, zemiaky, 1 jablko očistíme, nakrájame na kocky a spolu s prelisovaným cesnakom opražíme na oleji, pridáme trochu vývaru a udusíme. Slnečnicové jadierka opražíme na suchej panvici a preložíme na papierový obrúsok. Polievku ponorným mixérom rozmixujeme, pridáme soľ, mleté čierne korenie, tymián, zvyšný vývar, smotanu a krátko povaríme. Na záver pridáme do polievky 1 lyžicu calvadosu. Druhé jablko nakrájame na mesiačiky, prudko opečieme, posypeme cukrom, pokvapkáme citrónovou šťavou a chvíľočku podusíme. Polievku podávame v miskách, posypeme opraženými slnečnicovými jadierkami a opečenými jablkami.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies