Dnes na večeru pripravíme pikantnú pórovú polievku

NETKY.SK • 15 Marec 2011, 08:21 • 2 min
Dnes na večeru pripravíme pikantnú pórovú polievku

Dnes na večeru pripravíme pikantnú pórovú polievku

slovakia

left justify in out

img

Suroviny pre 4 osoby:

1 pór, 3 zemiaky, 3 strúčiky cesnaku, 2 červené jablká, 3 lyžice oleja, 1 liter vývaru (prípadne 1 bujón), 2 dcl sladkej smotany, 3 lyžice slnečnicových jadierok, 2 lyžice cukru, soľ, mleté čierne korenie, tymián, l PL calvadosu (iná pálenka z jabĺk)

Príprava:

Pór, zemiaky, 1 jablko očistíme, nakrájame na kocky a spolu s prelisovaným cesnakom opražíme na oleji, pridáme trochu vývaru a udusíme. Slnečnicové jadierka opražíme na suchej panvici a preložíme na papierový obrúsok. Polievku ponorným mixérom rozmixujeme, pridáme soľ, mleté čierne korenie, tymián, zvyšný vývar, smotanu a krátko povaríme. Na záver pridáme do polievky 1 lyžicu calvadosu. Druhé jablko nakrájame na mesiačiky, prudko opečieme, posypeme cukrom, pokvapkáme citrónovou šťavou a chvíľočku podusíme. Polievku podávame v miskách, posypeme opraženými slnečnicovými jadierkami a opečenými jablkami.

Čas prípravy: 60 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies