Dnes na večeru pripravíme bavorské dolky.

NETKY.SK • 12 December 2012, 08:28 • 2 min
Dnes na večeru pripravíme bavorské dolky.

Dnes na večeru pripravíme bavorské dolky. Gurmán Suroviny pre 4 osoby ½ kg polohrubej múky, 2 dcl mlieka, 1 kocka droždia, 3 PL cukru, 1 vajce, 2 žĺtky, 6 dkg rozpusteného tuku, štipku soli, džem, tvaroh na strúhanie, šľahačku, Príprava Do vlažného mlieka

slovakia

left justify in out

imgSuroviny pre 4 osoby:

½ kg polohrubej múky, 2 dcl mlieka, 1 kocka droždia, 3 PL cukru, 1 vajce, 2 žĺtky, 6 dkg rozpusteného tuku, štipku soli, džem, tvaroh na strúhanie, šľahačku,

Príprava:

Do vlažného mlieka dáme droždie, cukor a soľ. Necháme nakysnúť. Múku preosejeme na sypeme do väčšej misky, pridáme kvások, vajíčko žĺtky, tuk a vypracujeme vláčne cesto. Necháme chvíľu nakysnúť. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme hrubší plát, vykrajujeme kolieska, ktoré znovu necháme pokysnúť. Z oboch strán vypražíme na oleji. Potrieme džemom, posypeme tvarohom a ozdobíme šľahačkou.

Čas prípravy: 120 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies