Dnes bude poriadne veterno: Meteorológovia varujú aj pred snehovými závejmi a hmlou

NETKY.SK • 27 December 2016, 08:36 • 2 min
Dnes bude poriadne veterno: Meteorológovia varujú aj pred snehovými závejmi a hmlou

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred vetrom na väčšine územia s výnimkou východu Slovenska. Miestami môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 18 až 21 metrov za sekundu (60 - 75 km/h).

slovakia

left justify in out

Na horách na severe krajiny môže fúkať ešte silnejšie, pre tieto oblasti platí preto výstraha druhého stupňa. Očakáva sa tam výskyt silného vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 32 až 39 metrov za sekundu (115 - 140 km/h).

 

img

 

Meteorológovia tiež vystríhajú pred tvorbou snehových závejov a jazykov. Opatrní by mali byť preto vodiči na cestách severného a severovýchodného Slovenska. Na juhovýchode krajiny môže zase dopravu komplikovať hmla s dohľadnosťou 50 až 200 metrov, informuje SHMÚ.

 

img

 

SHMÚ vydal varovanie aj pred hmlou.

 

img

 

Predpoveď počasia na utorok:

Premenlivá, na severe veľká oblačnosť. Na viacerých miestach prehánky alebo dážď. Spočiatku od 1200, postupne už od 400 m sneženie. Nočná teplota 3 až -4 st. Denná teplota 0 až 7 st. Prevažne severozápadný vietor do 45 km/h, v nárazoch miestami okolo 70 km/h. Na horách búrlivý vietor až silná víchrica.

 

Streda:

Premenlivá, na severe a východe prevažne veľká, oblačnosť. Miestami sneženie alebo dážď so snehom. Na horách miestami snehové jazyky. Najnižšia nočná teplota 0 až -5, na juhozápade okolo 2 st. Najvyššia denná teplota 2 až 6, na severe -2 až 2 st. Severozápadný až severný vietor 5 až 10 m/s (20 až 35 km/h), v nárazoch miestami 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h).  Na horách búrlivý vietor až víchrica.

 

Štvrtok:

Jasno až polooblačno. Na severe a východe zväčšená oblačnosť a miestami snehové prehánky alebo sneženie. Naďalej miestami snehové jazyky. Najnižšia nočná teplota -1 až -6, v dolinách kotlinách miestami okolo -8 st. Najvyššia denná teplota 0 až 4, v severnej polovici -4 až 0 st. Prevažne severný vietor 4 až 9 m/s(15 až 30 km/h), miestami v nárazoch okolo 15 m/s (55 km/h), k večeru bude slabnúť. Na horách búrlivý vietor, spočiatku aj miestami víchrica.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies