Dmitrij Medvedev spochybnil legitimitu ukrajinských orgánov moci

NETKY.SK • 24 Február 2014, 14:53 • 2 min
Dmitrij Medvedev spochybnil legitimitu ukrajinských orgánov moci

MOSKVA - Moskva má vážne pochybnosti o legitimite "celého radu orgánov", ktoré sa na Ukrajine chopili moci po zosadení prezidenta Viktora Janukovyča, konštatoval dnes ruský premiér Dmitrij Medvedev.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uznanie týchto orgánov niektorými štátmi označil Medvedev za "anomáliu". "Nerozumieme tomu, čo sa tam deje. Existuje reálna hrozba voči našim záujmom a životom a zdraviu našich občanov," citovala premiéra agentúra Reuters.
      

Nové orgány sa podľa Medvedeva dostali k moci na základe "ozbrojenej vzbury". Rusko, citovala premiéra agentúra AP, nevie, s kým má teraz na Ukrajine komunikovať.
      

Moskva je však pripravená obnoviť spoluprácu s Kyjevom, dodal Medvedev. "Ak tam vznikne normálna moderná vláda na základe zákonov a ústavy, budeme pripravení obnoviť spoluprácu," citovala premiéra agentúra ITAR-TASS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies