D.LIPŠIC: Nerokoval som s Pentou, oni boli na rokovaní v parlamente

NETKY.SK • 13 Február 2013, 12:46 • 2 min
D.LIPŠIC: Nerokoval som s Pentou, oni boli na rokovaní v parlamente

D. LIPŠIC Nerokoval som s Pentou, oni boli na rokovaní v parlamente - Politika Poslanec Daniel Lipšic (NOVA) rozhodne odmieta vyjadrenia hovorcu finančnej skupiny Penta Martina Danka, podľa ktorých sa s predstaviteľmi Penty stretol aj on osobne.

slovakia

left justify in out

imgPoslanec Daniel Lipšic (NOVA) rozhodne odmieta vyjadrenia hovorcu finančnej skupiny Penta Martina Danka, podľa ktorých sa s predstaviteľmi Penty stretol aj on osobne. Lipšic to uviedol dnes v tlačovom vyhlásení, ktoré poskytol TASR.

"Hovorca Penty tvrdí, že som sa s touto finančnou skupinou stretol v roku 2008. Je to lož. Pravda je takáto: Nešlo o rokovanie Penty, ale o rokovanie právneho zástupcu zdravotných poisťovní, ktoré chystali podnet na Ústavný súd SR proti Ficovmu zákazu zisku," vyhlasuje Lipšic.

"Nešlo o utajené stretnutie v konšpiračnom byte, ale o diskusiu na pôde parlamentu a nie medzi štyrmi očami s Haščákom, ale s opozičnými poslancami a právnymi expertmi s právnikom zdravotných poisťovní," zdôrazňuje Lipšic rozdiel medzi schôdzkami, aké opisujú texty z kauzy Gorila a diskusiou na parlamentnej pôde.

Dodal, že na diskusiu ho zavolali preto, lebo verejne vyhlasoval, že nesúhlasí s podaním na Ústavný súd SR v tejto veci. "Chceli ma presvedčiť, aby som zmenil názor. Nezmenil som," zdôraznil Lipšic. Dodáva, že je nekorektné vykresľovať stretnutie so zástupcami zdravotných poisťovní a poslancami na pôde parlamentu ako schôdzku Penty s Danielom Lipšicom.

Lipšic vyhlásil, že Penta napriek zákazu zisku "vytiahla zo svojej poisťovne 461 miliónov eur" a ďalšie milióny získa po zoštátnení súkromných poisťovní. "Dnes sa ukazuje, že to bolo jedno veľké spoločné divadlo Haščáka a Fica," uvažuje Lipšic.

Hovorca Penty Martin Danko dnes pre denník Nový Čas spochybnil tvrdenie Daniela Lipšica, podľa ktorého sa nikdy nestretol s predstaviteľmi Penty. "Môžem to potvrdiť, bolo to v lete 2008. Uvedené stretnutie sa týkalo rokovania ohľadom podpory poslaneckého klubu KDH," povedal s tým, že išlo o podanie na Ústavný súd SR ohľadom zisku zdravotných poisťovní. "Bolo to neverejné rokovanie, kde sme sa stretli s Danielom Lipšicom spolu s pánom Škublom," konštatuje Danko. Nový Čas dodáva, že Martin Škubla bol v tom čase právnym zástupcom poisťovní, dnes zastupuje Jaroslava Haščáka v kauze Gorila.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies