Djokovič v skupine s Federerom: Titul by bol čerešničkou

NETKY.SK • 13 November 2015, 10:22 • 2 min
Djokovič v skupine s Federerom: Titul by bol čerešničkou

LONDÝN - Srbský tenista Novak Djokovič vstúpi v nedeľu do Turnaja majstrov v Londýne s cieľom získať štvrtý titul za sebou a piaty celkovo. Suverénny líder svetového rebríčka ATP Entry nastúpi v úvodnom dueli o 15.00 SEČ proti Japoncovi Keiovi Nišikorimu, vo večernom súboji v skupine Stana Smitha narazia na seba grandslamový rekordér Švajčiar Roger Federer a Čech Tomáš Berdych. Žreb rozhodol, že v skupine Ilieho Nastaseho sa predstavia Brit Andy Murray, Švajčiar Stan Wawrinka a Španieli Rafael Nadal s Davidom Ferrerom.

slovakia

left justify in out

Pre Djokoviča je táto sezóna najlepšou v kariére a v londýnskej 02 aréne bude v pozícii topfavorita. "Nole" vyhral tri grandslamové turnaje - Australian Open, Wimbledon i US Open. Exceloval aj na podujatiach Masters 1000, v nedeľu nenašiel premožiteľa v Paríži. Jeho tohtoročná bilancia 78-5 hovorí za všetko. Srb ťahá 22-zápasovú víťaznú šnúru, doposiaľ poslednú prehru mu uštedril v auguste Federer vo finále turnaja v Cinncinati. "Pokiaľ ide o grandslamy, táto sezóna bola pre mňa ešte úspešnejšia ako rok 2011. Ide o celkový pocit z mojej hry i to, ako sa cítim na kurte. Som komplexnejší hráč, v porovnaní s rokom 2011 mám lepšiu kondíciu i techniku a som mentálne odolnejší. Titul z Londýna by bol čerešničkou na torte," povedal Djokovič pre akreditované médiá. Žiadnemu tenistovi sa ešte nepodarilo triumfovať na Masters štyrikrát v rade. Djokovič získal premiérový titul v roku 2008, keď bol dejiskom koncoročného vrcholu ešte čínsky Šanghaj.

 

Federer si brúsi zuby na siedmy titul na Turnaji majstrov, vlani nemohol nastúpiť na finálový zápas proti Djokovičovi pre zranenie. "Obe skupiny sú ťažké bez ohľadu na to, kto v nich hrá. Už sa nemôžem dočkať začiatku turnaja. Veľmi sa teším na návrat do 02 arény," povedal Federer pre oficiálnu stránku ATP. V zložitej pozícii bude Murray, ktorého koncom novembra čaká finále Davisovho pohára na antuke v belgickom Gente. Rodák zo škótskeho Dunblane chce pomôcť Britom k zisku prvej "šalátovej misy" od roku 1936, no Masters na londýnskom harde nechce v žiadnom prípade "odfláknuť". "Snažil som sa to nejako skombinovať. Neočakávam, že v Londýne budem hneď od začiatku turnaja predvádzať úchvatný tenis. Chvíľu potrvá, kým sa z antuky, na ktorej sa pripravujem na finále Davisovho pohára, opäť preorientujem na tvrdý povrch," nechal sa počuť Murray.

 

žreb Turnaja majstrov v Londýne:

skupina Stana Smitha: Novak Djokovič (1-Srb.), Roger Federer (3-Švajč.), Tomáš Berdych (6-ČR), Kei Nišikori (8-Jap.)

skupina Ilieho Nastaseho: Andy Murray (2-V. Brit.), Stan Wawrinka (4-Švajč.), Rafael Nadal (5-Šp.), David Ferrer (7-Šp.)

 

Program úvodných dvoch dní:

nedeľa 15. novembra: 15.00 Djokovič - Nišikori, 21.00 Federer - Berdych

pondelok 16. novembra: 15.00 Murray - Ferrer, 21.00 Wawrinka - Nadal

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies