Divoká remíza v Leverkusene, dvojgóloví Chicharito a De Rossi

NETKY.SK • 21 Október 2015, 07:40 • 2 min
Divoká remíza v Leverkusene, dvojgóloví Chicharito a De Rossi

LEVERKUSEN - Skvelé individuálne výkony, množstvo šancí na oboch stranách a osem gólov, z ktorých viaceré boli výstavné - to všetko ponúkol utorňajší duel E-skupiny futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 medzi Bayerom Leverkusen a AS Rím, v ktorom sa napokon zrodila remíza 4:4.

slovakia

left justify in out

"Farmaceuti", ktorí sa do skupinovej fázy dostali na úkor iného rímskeho mužstva Lazia, mali raketový štart. Vďaka mexickému "šidlu" Javierovi Hernándezovi viedli už v 19. min 2:0. "Chicharito" neskôr pohrdol možnosťou zavŕšiť svoj hetrik, a tak si vzal slovo na druhej strane Daniele De Rossi, ktorý ešte do polčasu vyrovnal.


Kanonáda pokračovala aj po zmene strán. V 54. min napriahol z priameho kopu Miralem Pjanič a hostia vyhrávali 3:2. Keď v 73. min pridal Iago Falqué ich štvrtý gól po spolupráci so Gervinhom, Bayer bol "zrelý na uterák". Do zápasu ho však vrátila exportná strela Kevina Kampla v 84. min a zakrátko Švajčiar Admir Mehmedi stanovil konečný účet stretnutia.


"Toto bolo všetko, len nie normálne futbalové stretnutie. Zápas bol dôvodom, prečo by mali tréneri, hráči a diváci chodiť na štadión. Nakoniec sme mohli aj vyhrať, mali sme šancu na 5:4. Bolo by to šialenstvo, ak by sme ju premenili. Posledných sedem minút v tomto dueli ešte môže byť veľmi dôležitých z hľadiska postupu zo skupiny. Začali sme dobre, viedli sme 2:0 a boli v skvelej pozícii. Bohužiaľ, začali sme hrať pasívne a Rimania ukázali svoju kvalitu. Zatlačili nás hlboko na našu polovicu ihriska a dovolili sme im skórovať. Pozoruhodné bolo, že sme sa nevzdali ani za stavu 2:4. Teší ma, že moje mužstvo neustále útočilo. Svedčí to o tom, že okrem kvality máme aj veľkú morálku. Ak by sme v najbližšom zápase v Ríme získali aspoň bod, budeme mať veľmi dobrú šancu na postup do osemfinále," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová trénera Leverkusenu Rogera Schmidta.


"V mojom vnútri prevažujú pozitíva nad negatívami. Nie som sklamaný. Prehrávali sme 0:2 a za takého stavu by to mnohé tímy potopilo. Začali sme útočiť a napokon otočili skóre na 4:2. V závere sme možno trochu viac prenechali iniciatívu domácim, ale stále vravím, že keď zaostávate 0:2 a napokon je z toho remíza, je to v poriadku. Škrie ma akurát to, že tá remíza napokon vyústila z nášho vedenia 4:2. Tretí gól Leverkusenu bol skvelý, musíme viac vyvíjať tlak na strieľajúceho hráča," skonštatoval kouč "rímskych vlkov" Rudi Garcia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies