Divadelná Nitra oslávi dvadsiate výročie

NETKY.SK • 1 Júl 2011, 09:02 • 2 min
Divadelná Nitra oslávi dvadsiate výročie

Divadelná Nitra oslávi dvadsiate výročie

slovakia

left justify in out

img

Medzinárodný festival Divadelná Nitra sa 23. – 28. septembra uskutoční po dvadsiaty raz. Najväčšia divadelná prehliadka na Slovensku, ktorej história sa datuje do roku 1992, privíta významné súbory z 8 európskych krajín, s ktorými na Slovensko prídu aj osobnosti európskeho divadla. Pre TASR to uviedla koordinátorka pre P.R. a médiá Markéta Plichtová.
      Dodala, že nebudú chýbať ani zaujímavé slovenské inscenácie, ani vyhlásenie divadelných ocenení sezóny DOSKY 2011. "Dvadsaťročná vytrvalosť pri tvorbe dramaturgie, zostavovaní hlavného, sprievodného a pracovného programu, ale aj pri hľadaní finančných prostriedkov na uskutočnenie najväčšieho medzinárodného divadelného festivalu na Slovensku, sa prejavuje aj v štatistikách," poznamenala. "Spolu 297 inscenácií hlavného programu, z toho 174 zahraničných a 123 slovenských, 30 rôznych krajín, 112 odovzdaných výročných cien DOSKY, 44 významných pracovných podujatí, 1189 akcií sprievodného programu, 74 výtvarných podujatí, 105 premietnutých filmov... Uvedené čísla budú doplnené o tohtoročných 8 zahraničných a štyri slovenské inscenácie hlavného programu, štyri projekty pracovného programu a niekoľko desiatok sprievodných podujatí," dodala Plichtová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies