Diskusia o rozpočte otvára aj piatkové rokovanie parlamentu

NETKY.SK • 25 November 2016, 09:00 • 2 min
Diskusia o rozpočte otvára aj piatkové rokovanie parlamentu

BRATISLAVA - Rozprava k návrhu rozpočtu na budúci rok vstupuje v parlamente do svojho tretieho dňa. Dnes ráno pokračuje vystúpeniami ústne prihlásených poslancov, ktorých ešte zostáva osem.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok popoludní sa návrh rozpočtu dočkal napríklad aj pozmeňujúceho návrhu od poslanca za vládny Smer-SD Juraja Blanára, podľa ktorého má rezort zdravotníctva dostať 50-miliónovú rezervu na dopady prípadného negatívneho vývoja v sektore. V rámci rozpravy pritom vystupovali predovšetkým opoziční poslanci. Ondrej Dostál za SaS napríklad označil rozpočet za premárnenú príležitosť dosiahnuť vyrovnaný rozpočet už v roku 2017.

 

Podľa návrhu rozpočtu má pritom verejná správa na budúci rok hospodáriť so schodkom 1,29 % hrubého domáceho produktu (HDP). Kabinet plánuje znížiť schodok v roku 2018 na 0,44 % HDP a prvý prebytkový rozpočet by malo Slovensko dostať v roku 2019 s plusovým saldom 0,16 % HDP. Verejný dlh by tak mohol postupne klesať až k úrovni 49,1 % HDP v roku 2019. Súčasťou návrhu je aj nerozdelená rezerva v sume 100 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies