Dvojgólový Mané rozhodol o víťazstve Liverpoolu nad londýnskou Chelsea

NETKY.SK • 21 September 2020, 08:49 • 2 min
Dvojgólový Mané rozhodol o víťazstve Liverpoolu nad londýnskou Chelsea

ANGLICKO- V šlágri druhého kola Premier League si zmerala sily londýnska Chelsea s minuloročným majstrom z Liverpoolu.

slovakia

left justify in out

Červená karta zmenila scenár zápasu

V prvom polčase sa obidva tímy dostali do pár dobrých šancí ale ani jeden z tímov nedokázal otvoriť skóre, krátko pred koncom prvého polčasu sa Alissonov výkop dostal za chrbát obrany Chelsea a z nevýrazného výkopu sa vytvorila veľká šanca pre Sadia Maného. Mané sa dostal pred Christensena, ktorý si musel pomôcť faulom a rozhodcovia pomocou systému VAR usúdili, že Christensenov zákrok si zaslúžil červenú kartu. Táto červená karta zmenila obraz zápasu a krátko po začiatku druhého polčasu sa po centri Roberta Firmina dostal k hlavičke Sadio Mané a poslal Liverpool do vedenia. Liverpool vytváral tlak na rozohrávku Chelsea a brankár Kepa Arizabalaga urobil ďalšiu chybu, ktorú opáť využil Mané a zvýšil na 2:0. Chelsea sa zásluhou Tima Wernera dostala k šanci kopať pokutový kop ale penaltový expert Jorginho stroskotal na Alissonovi a penaltu nepremenil. Liverpool si pripísal dôležité 3 body a pokračuje v dobrej forme. Chelsea napriek novým posilám, ešte stále nevyriešila post brankára a tento nedostatok sa im stal osudným.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Liverpool Football Club (@liverpoolfc),

 

Hviezdou druhého kola sa stal Heung-Min Son

V prestrelke Tottenhamu proti Southamptonu zahviezdilo útočné duo Spurs. Southampton sa dostal do vedenia po krásnej strele Dannyho Ingsa ale Mourinhov tím sa nevzdal a dokázal zápas otočiť. Prvé štyri góly strelil Kórejčan Son a posledný gól Spurs pridal kapitán Harry Kane. Kane si okrem jedného gólu pripísal aj 4 asistencie a ukázal že nie je iba strelec ale aj skvelý tvorca hry. Son získal ocenenie za najlepšieho hráča zápasu ale José Mourinho to videl trošku inak. „Toto je pre mňa muž zápasu, musím sa pozerať na futbal ako na tímovú hru a presne preto si myslím, že mužom zápasu je Harry Kane", vyjadril sa portugalský lodivod.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tottenham Hotspur (@spursofficial),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona