Diego Forlan ukončil reprezentačnú kariéru

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 09:41 • 2 min
Diego Forlan ukončil reprezentačnú kariéru

MONTEVIDEO - Uruguajský futbalista Diego Forlan ukončil vo veku 35 rokov reprezentačnú kariéru, informovala agentúra Reuters. Útočník pomohol piatimi gólmi jeho vlasti na MS 2010 v JAR ku štvrtému miestu a získal na nich aj Zlatú loptu pre najlepšieho hráča.

slovakia

left justify in out

V najcennejšom drese odohral Forlan 112 zápasov, v ktorých strelil 36 gólov. O rozhodnutí ukončiť kariéru v reprezentácii informoval futbalista na tlačovej konferencii v Osake, kde hráva za miestne Cerezo v japonskej J-League. Očakáva sa, že po konci tejto sezóny a vypršaní zmluvy v Japonsku ukončí kariéru aj na klubovej úrovni.

 

"Bolo to ťažké rozhodnutie, veď som nosil dres Uruguaja mnoho rokov. Dlhšie, ako som mohol snívať. Je však dôležité urobiť miesto novej nastupujúcej generácii," povedal bývalý hráč Independiente, Manchestru United, Villarrealu, Interu Miláno, Internacionalu či Atletica Madrid. Forlan pomohol majstrom sveta 1930 a 1950 k triumfu na poslednej Cope America 2011.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies