Ministerstvo školstva podporí vznik nových alternatívnych učebníc

NETKY.SK • 8 Apríl 2019, 09:42 • 2 min
Ministerstvo školstva podporí vznik nových alternatívnych učebníc

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR plánuje otvoriť trh s učebnicami, uviedla ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová

slovakia

left justify in out

Ministerstvo školstva má záujem na tom, aby sa učiteľom na školách vyučovalo lepšie, preto chce po učebnici prvouky pristúpiť k otvoreniu trhu aj pre učebnice matematiky. V súčasnosti totiž učiteľ nemá veľmi na výber, čo sa týka výberu učebnice, z ktorej bude vyučovať. Tie súčasné sú pre nich totiž často nevyhovujúce. To by sa v budúcnosti malo zmeniť.

 

"Keďže máme dlhodobo od vyučujúcich signály, že nie sú spokojní s tými učebnicami, ktoré sú na trhu a hlavne chceli by mať väčší výber," vysvetľuje Martina Lubyová. Podľa jej slov aj preto ministerstvo zverejnilo informáciu o tom, že v budúcnosti sa bude robiť verejné obstarávanie na učebnice matematiky.

 

img

 

"Zverejnili sme ju vopred práve preto, aby všetci tí, ktorí už majú nejaké návrhy učebníc alebo chcú ich pripraviť, vedeli o tom, že máme tento zámer, aby sa mohli tohto procesu zúčastniť," poznamenala šéfka rezortu školstva. Ako doplnila, výsledkom bude to, že školy budú mať oveľa väčší výber medzi učebnicami a učitelia si budú môcť vybrať takú učebnicu, ktorá sa čo najviac hodí ich vyučovacím metódam a potrebám danej školy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies