Diaľnice a rýchlostné cesty sú zjazdné

NETKY.SK • 1 Február 2017, 07:39 • 2 min
Diaľnice a rýchlostné cesty sú zjazdné

BRATISLAVA - Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, informuje Slovenská správa ciest.

slovakia

left justify in out

Na diaľniciach D2 a D4 v meste Bratislava a na úseku D1 Bratislava - Horná Streda sa na vozovke nachádza vrstva čerstvého snehu hrúbky jeden centimeter. Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je na západnom a strednom Slovensku prevažne pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu do troch centimetrov. V hornatejších oblastiach Slovenska miestami do päť a na ceste II/578 Skalka - Kremnica (I/65) do desať centimetrov.

 

Miestami zľadovatený sneh hrúbky jeden až dva centimetre sa nachádza na vozovkách ciest II/566 Dúbrava - Ruská Volová a na cestách nižších kategórií v obvodoch Poltár a Belá. V obvode Turčianske Teplice je miestami zľadovatený sneh hrúbky štyroch až piatich centimetrov. Na ostatnom území SR je povrch vozoviek prevažne suchý až mokrý.
Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého kašovitého až utlačeného snehu hrúbky do troch centimetrov. Huty, Veľké Pole, Cukmantel a Herlianske Sedlo majú povrch vozoviek pokrytý vrstvou utlačeného snehu hrúbky štyroch až piatich centimetrov. Horské priechody Šútovce, Klenov, Vyšehrad, Príslop, Pusté Poe, Donovaly, Dargov, Ďurďošík, Branisko a Šturec majú povrch vozovky mokrý.


Silné sneženie s dohľadnosťou do 50 m je v lokalite Sekule a do 100 m v lokalitách Bratislava, Jarovce, Rusovce, Zeleneč, Zavar, Zálužie, Triblavina, Čataj, Vlčkovce, Šibenik, Spišský Hrhov, Malacky, Lozorno, Holíč, Piešťany a Dargov.


Horský priechod Biela hora je znova prejazdný pre všetku dopravu. Snehové reťaze treba použiť na ceste II/584 v úseku Srdiečko - Bystrá pre všetku dopravu. Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený horský priechod Šútovce a úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies