Detvan priznal podvod pri kúpe pneumatík

NETKY.SK • 17 December 2014, 15:33 • 2 min
Detvan priznal podvod pri kúpe pneumatík

BANSKÁ BYSTRICA - Sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici dnes schválil dohodu o vine a treste a vyhlásil rozsudok, podľa ktorého sa 39-ročný Vladimír Murín z Detvy priznal, že spáchal podvod pri kúpe pneumatík a predávajúcej firme spôsobil škodu za vyše sedemtisíc eur. Súd uznal, že predchádzajúci trest je dostatočný a ďalší trest mu neuložil.

slovakia

left justify in out

Murín nové pneumatiky odobral od spoločnosti Nicholtrackt v Banskej Bystrici na základe neplatnej plnej moci od istej podnikateľky bez jej vedomia a ohlasu. Doteraz za pneumatiky nezaplatil a firme vznikla škoda 7 181 eur. Banskobystrický súd neuložil za toto konanie Murínovi ďalší trest. Za dostatočné potrestanie podvodníka považuje jedenásť mesiacov odňatia slobody podmienečne, ktoré Murín dostal pred rokom od Okresného súdu vo Zvolene za iný podvod. Verdikt súdu je v súlade s dohodou, ktorú uzavrel prokurátor a obvinený Murín. 


Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Súd stanovil, že poškodená firma si svoj nárok na náhradu škody musí uplatniť v občianskom súdnom konaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies