Desaťkilometrový beh nočnou Bratislavou odštartuje Matej Tóth

NETKY.SK • 9 September 2015, 11:44 • 2 min
Desaťkilometrový beh nočnou Bratislavou odštartuje Matej Tóth

BRATISLAVA - Nedeľňajší nočný beh Bratislavou odštartuje o 19.50 h pred nákupným centrom Eurovea úradujúci majster sveta v chôdzi na 50 km Matej Tóth.

slovakia

left justify in out

Organizátori o tom v stredu informovali na tlačovej besede. V poradí 7. ročník Telekom Night Runu bude po prvý raz zároveň republikovým šampionátom v cestnom behu na 10 km. Prihlásených naň bolo v stredu predpoludním 25 mužov a 14 žien.


Trať populárneho nočného behu meria tento rok presne 10 003 m. Pre pretekárov budú pripravené štyri štartové koridory od elitných až po najpomalších bežcov. "Teší nás nielen záujem, ale aj zvyšujúce sa percentuálne zastúpenie žien. Kým vlani to bolo približne 70:30 v prospech mužov, tento rok je to 60:40. Na štarte očakávame približne 4500 - 5000 bežcov. V čase behu by malo byť 20 stupňov," poznamenal šéf pretekov Peter Pukalovič. Na účastníkov čaká tradičný beh električkovým tunelom popod hradným kopcom či cez verejnosti neprístupný nákladný prístav.


Vlani sa z prvenstva tešili Imrich Magyar (32:39 min) a Petra Fašungová (36:10). Na štarte nebudú chýbať Juraj Vitko, Boris Csiba či Lucia Janečková. Súťažiacim budú "do behu" hrať známi slovenskí hudobníci, pre návštevníkov, najmä deti, je pripravený bohatý sprievodný program. Organizátori všetkých vyzývajú, aby si príchod do centra nenechávali na poslednú chvíľu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies