Derby medzi Slovanom a Trnavou sa nehralo, piati fanúšikovia skončili v nemocnici!

NETKY.SK • 7 December 2014, 21:17 • 2 min
Derby medzi Slovanom a Trnavou sa nehralo, piati fanúšikovia skončili v nemocnici!

BRATISLAVA - Posledný zápas jesennej časti futbalovej Fortuna ligy medzi Slovanom Bratislava a Spartakom Trnava odložili pre nespôsobilý terén. Hlavný rozhodca Pavol Chmura o tom rozhodol po nedeľňajšej predzápasovej kontrole trávnika.

slovakia

left justify in out

Súboj 14. kola sa mal pôvodne hrať už 19. októbra, ale zistené príznaky akútneho ochorenia u viacerých trnavských hráčov ho presunuli na 7. decembra. O novom termíne rozhodne Únia ligových klubov, duel sa pravdepodobne uskutoční až v kalendárnom roku 2015. Ihrisko na Pasienkoch bolo na hranici regulárnosti už aj v závere stredajšieho ligového duelu so Zlatými Moravcami (2:1). V nedeľu bolo podmočené, keďže v Bratislave už niekoľko dní je daždivé počasie. Mužstvá ani nevyšli zo šatní. 

 

"Rešpektujeme rozhodnutie hlavného rozhodcu stretnutia pána Chmuru, ktorý uznal terén na Pasienkoch za nespôsobilý. S oboma klubmi sme zároveň komunikovali o možnostiach náhradného termínu dohrávky, pričom sme dospeli k tomu, že tento duel sa s najväčšou pravdepodobnosťou uskutoční až v priebehu jarnej časti sezóny, no definitíva padne až na najbližšom rokovaní Prezídia ÚLK. Zároveň čakáme aj na správu delegáta, najmä s ohľadom na problémy pri sektore hosti,“ ozrejmil v tlačovej správe prezident Únie ligových klubov, ktorá riadi Fortuna ligu, Ivan Kozák, ktorého doplnil výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák: "Na najbližšie decembrové rokovanie Prezídia ÚLK pripravilo nové vedenie únie úpravu rozlosovania podľa Bergerových tabuliek a to z dôvodu, aby už nedochádzalo k termínovým stretom zápasov našich zástupcov v pohárovej Európe, čo aj tentoraz spôsobilo viacero zmien. V nasledujúcej sezóne by tak už Fortuna liga, aj v prípade postupov mužstiev v európskych pohárových súťažiach, mala mať plynulejší priebeh.“ 

 

Na čele Fortuna ligy prezimuje MŠK Žilina so 40 bodmi a trojbodovým náskokom pred AS Trenčín. Úradujúcemu majstrovi Slovanu patrí v súčasnosti 5. priečka s 28 bodmi, pred ním sú ešte Senica a Myjava. Hráči Trnavy sú na 6. mieste. 

 

Piati fanúšikovia Trnavy skončili v nemocnici

 

 

 

 

 

Na nedeľňajší šláger dohrávaného 14. kola futbalovej Fortuna ligy 2014/2015 s domácim Slovanom sa do Bratislavy vybralo podporiť svoj tím približne 900 fanúšikov Spartaka Trnava. Do vyhradeného sektora na štadióne na Pasienkoch sa však napokon vôbec nedostali. Keďže opakovane neuposlúchli výzvu polície a pokračovali v protiprávnom konaní, organizátor stretnutia dal pokyn na ich vytlačenie z priestorov štadióna a nasmeroval ich naspäť na železničnú stanicu Bratislava - Nové Mesto.

 

Facebookové konto Fortuna ligy uviedlo, že "trnavskí fanúšikovia údajne vtrhli na štadión, prevalili bránu a dostali sa do konfliktu s usporiadateľmi. Podľa informácií fanúšikov bolo medzi priaznivcami Spartaka po zásahu polície zranených niekoľko ľudí."

 

Andrej Hirjak z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR pre TASR spresnil informáciu, že zranenia napokon utrpelo celkovo päť osôb, ktoré po ošetrení previezli do Univerzitnej nemocnice v Bratislave, na pracoviská v Ružinove a Kramároch. Šlo podľa neho o štyroch mužov a jednu ženu. "Na mieste sme u všetkých piatich osôb zranenia vyhodnotili ako napadnutie s použitím fyzickej sily. Fanúšikovia boli pri vedomí, komunikovali s posádkami sanitiek. Na miesto sme vyslali celkovo tri vozidlá," uviedol pre TASR Hirjak.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies