Demonštranti údajne privítali venezuelského prezidenta nadávkami

NETKY.SK • 4 September 2016, 11:43 • 2 min
Demonštranti údajne privítali venezuelského prezidenta nadávkami

CARACAS - Venezuelského prezidenta Nicolasa Madura údajne počas jeho návštevy na ostrove Margarita privítali rozzúrení demonštranti trieskaním po hrncoch, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zrnité videá z mobilných telefónov z údajnej piatkovej nočnej potýčky priniesli venezuelské spravodajské servery a stali sa hitom sociálnych sietí. Zachytávajú socialistického lídra bežiaceho v dave, zatiaľ čo obyvatelia hlasno udierajú do hrncov a vykrikujú po ňom oplzlosti.

 

Madurova návšteva na ostrove Margarita v piatok večer bola vysielaná celoštátne. Obrázky protestu boli neskôr pridané obyvateľmi mesta, kde sa údajne odohral.

 

Madurovi stúpenci sa snažia spochybniť to, čo sa stalo a jeden provládny poslanec pridal na sociálnu sieť krátke upravené video toho, čo vyzerá ako to isté vystúpenie. Možno však na ňom vidieť Madura bežiaceho so vztýčenou päsťou a vítaného priaznivcami.

 

Venezuelská vláda na tieto informácie bezprostredne nereagovala. Podľa opozície protest ilustruje širokú vlnu hnevu Venezuelčanov voči Madurovi počas hospodárskej krízy v krajine.

 

Státisíce ľudí prišli vo štvrtok do ulíc venezuelského hlavného mesta a žiadali úrady o opätovné vyhlásenie referenda, ktoré by mohlo zbaviť Madura funkcie.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies