Demonštranti na Srí Lanke vtrhli do rezidencie prezidenta!

NETKY.SK • 9 Júl 2022, 11:49 • 2 min
Demonštranti na Srí Lanke vtrhli do rezidencie prezidenta!

KOLOMBO - Srílanský prezident Gotábaja Rádžapakše bol prinútený k úteku zo svojej oficiálnej rezidencie.

slovakia

left justify in out

Rozvášnený dav najprv protestoval v uliciach hlavného mesta Kolombo, neskôr sa vydal priamo do sídla prezidenta. Protest nebol ojedinelý, srílančania žiadajú prezidenta Gotábaja Rádžapakše, aby odstúpil  dlhé mesiace. Zábery, ako protestujúci vtrhli do areálu prezidentskej rezidencie, odvysielala tamojšia súkromná televízia Sira sa TV.

 

img

 

Podľa agentúry AFP bol prezident včas eskortovaný do bezpečia. Agentúra tiež uviedla, že srílanskí vojaci strieľali do vzduchu a nasadili slzotvorný plyn, aby rozhnevanému davu zabránili v obsadení prezidentského sídla. Demonštranti pritom podľa agentúry DPA už obsadili úrad hlavy štátu, ktorý sa nachádza menej než kilometer od jeho sídla.

 

Prečítajte si aj: Prvé vyjadrenie Igora Matoviča ku koaličnej kríze: nebojte sa

 

img

 

Srí Lanka čelí najhoršej ekonomickej kríze od získania nezávislosti v roku 1948. V apríli prestala splácať dlh vo výške 51 miliárd dolárov a rokuje o finančnej výpomoci s Medzinárodným menovým fondom.

 

Krajina už takmer úplne spotrebovala zásoby benzínu a nafty. Vláda v snahe šetriť zatvorila školy i úrady, fungovanie ktorých nie je pre chod krajiny nevyhnutné. 

 

Čítajte tiež: V Karlových Varoch mal premiéru aj nový film o zavraždenom novinárovi Jánovi Kuciakovi



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies