Deco sa odvolal voči trestu za doping na Arbitrážny súd

NETKY.SK • 4 December 2013, 09:16 • 2 min
Deco sa odvolal voči trestu za doping na Arbitrážny súd

LAUSANNE - Bývalý portugalský futbalový reprezentant Deco požiadal Športový arbitrážny súd v Lausanne, aby zrušil jeho ročný trest za doping. Termín pojednávania oznámi súd v najbližších dňoch, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný Deco ukončil v auguste kariéru údajne pre zranenia, ale o pár týždňov vyšli na povrch jeho dopingové prehrešky a Najvyšší športový súd v Brazílii mu udelil ročný trest. Futbalista mal pozitívny test na diuretiká hydrochlorotiazyd a hormonálne drogy carboxy-tamoxifén. Hoci po prvom súdnom pojednávaní dostal 30-dňový dištanc, jeho trest sa natiahol, pretože sa Deco nezúčastnil na súde. 

Deco vystúpil medzi absolútnu elitu vďaka päťročnému pôsobeniu v FC Porto (1999 – 2004), kde vyhral Ligu majstrov pod trénerom Jose Mourinhom. Potom nasledoval transfer do FC Barcelona, kde sa tešil z ďalšieho európskeho titulu spoločne s dvoma triumfami v Primera Division. V roku 2008 prestúpil do FC Chelsea, kde odohral dve sezóny. Naturalizovaný Portugalčan, ktorý štartoval dvakrát na majstrovstvách sveta, sa vrátil do rodnej Brazílie v roku 2010, keď si obliekol dres Fluminense. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies