Declan Rice si otvoril strelecký účet v Arsenale víťazným gólom proti United

NETKY.SK • 4 September 2023, 10:15 • 2 min
Declan Rice si otvoril strelecký účet v Arsenale víťazným gólom proti United

LONDÝN - Futbalisti Arsenalu vybojovali v nedeľu tretí triumf v novej sezóne Premier League a spolu s ďalšími troma tímami tak zostávajú v tabuľke blízko k vedúcemu Manchestru City. "Gunners" zdolali Manchester United 3:1 po góloch Declana Ricea a Gabriela Jesusa v nadstavenom čase.

slovakia

left justify in out

Rice nastúpil doposiaľ v každom súťažnom zápase svojho nového tímu a v nedeľu si zaň pripísal prvý presný zásah. Pred víťazným gólom si spracoval loptu z rohového kopu a osamotený na ľavej strane pokutového územia skóroval k bližšej žrdi aj s prispením dotyku Jonnyho Evansa. Arsenal zaplatil toto leto za bývalého kapitána West Hamu rekordných 100 miliónov libier bez bonusov, pričom hlavná úloha 24-ročného reprezentanta je posilniť stred poľa. V predošlom pôsobisku skóroval v 245 zápasoch pätnásťkrát.

 

"Bol naozaj dominantný a potom vytvoril kúzelnú chvíľu, v ktorej rozhodol zápas. Som s ním naozaj spokojný, predviedol ohromný výkon. Je to skvelý chalan. Má extrémne nároky na seba aj na ostatných, dôvtip a správa sa k spoluhráčom i tímu so skromnosťou a pokorou. Myslím si, že brilantne zapadol," povedal tréner domácich Mikel Arteta pre agentúru AFP. Jeho tím nazbieral pred reprezentačnou prestávkou desať bodov v štyroch zápasoch a momentálne figuruje na piatom mieste tabuľky, o skóre za ďalšími troma tímami.

United otvorili skóre po výstavnom góle Marcusa Rashforda spoza dvoch obrancov, kvalitný pas mu naservíroval Christian Eriksen. "Gunners" však už o 110 sekúnd vyškolili ich obranu a po peknej akcii vyrovnal kapitán Martin Ödegaard. Tréner hostí Erik ten Hag nesúhlasil po druhej prehre svojho tímu v tejto sezóne s niekoľkými verdiktami rozhodcu Anthonyho Taylora. Havertz mal podľa neho dostať žltú kartu za filmovanie, keď spadol v pokutovom území a pýtal si penaltu, Ricov gól padol podľa holandského kouča po faule na Evansa a žiadal aj pokutový kop za zákrok na nováčika Rasmusa Höjlunda. V 88. minúte neuznal VAR gól na 2:1 v podaní striedajúceho Alejandra Garnacha.

 

"Výkon bol fajn, ale výsledok nie a mnoho rozhodnutí bolo proti nám. Všetci videli, že to bola simulácia, ale nedostal trest. Potom faul na Höjlunda v pokutovom území, ktorý VAR podľa mňa ani nezachytil, a neuznaný gól Garnacha. Asi sa pozerali zo zlého uhla. No a potom víťazný gól. Ako ho mohli uznať? Bol to jasný faul na Jonnyho Evansa, bez neho by strelu zastavil. Je toho veľa," neskrýval frustráciu a kritiku kormidelník hostí. Napriek tomu pochválil výkon svojho tímu, ktorý sa musel vyrovnať s mnohými zraneniami. Manchester je v tabuľke jedenásty so šiestimi bodmi po dvoch triumfoch a dvoch prehrách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: The Independent / Reuters
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies