V procese s Dušanom Kováčikom vypovedal bývalý člen takáčovcov. Údajne ho vôbec nepozná!

NETKY.SK • 14 Júl 2021, 10:36 • 2 min
V procese s Dušanom Kováčikom vypovedal bývalý člen takáčovcov. Údajne ho vôbec nepozná!

PEZINOK – V rámci súdneho procesu s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom dnes Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku predvolal ako svedka na žiadosť obhajoby odsúdeného Ľubomíra Kudličku prezývaného Kudla.

slovakia

left justify in out

Ten si momentálne odpykáva trest 25 rokov za objednávku vraždy podnikateľa Romana Krajčího. Obžalovaný je tiež pre aktivity zločineckej skupiny takáčovci, pričom často býva označovaný ako jej šéf.

 

Kudla údajne Kovačika vidí po prvýkrát
Kudlička pred súdom povedal, že Kováčika nepozná. „Takto zblízka ho vidím prvýkrát v živote," uviedol. Poprel tiež, že by sa ho snažil ovplyvňovať vo veci svojho prepustenia z väzby.

 

„Nikdy by mi nenapadlo, aby som niekoho žiadal, aby ovplyvňoval Dušana Kováčika v môj prospech," povedal Kudlička. Zároveň odmietol členstvo v zločineckej skupine. „Je to umelo vykonštruovaná kauza," vyhlásil.

Kudlička na súde zdôraznil, že sa začiatkom roku 2017 na polícii prihlásil sám, pričom bol následne vzatý do väzby, pričom niekoľkokrát žiadal o prepustenie na slobodu. Jeho žiadosti však boli zamietnuté.

 

Kudlička v tejto súvislosti vysvetlil, že nemal ako u niekoho vybavovať jeho prepustenie, keďže bol v danom čase v kolúznej väzbe

 

 

„Ja som nemal žiadny kontakt s vonkajším svetom," povedal. Až v lete 2017 podľa Kudličku sudca ŠTS Ján Hrubala vyjadril ochotu prepustiť obvineného na kauciu.

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA: Dušan Kováčik žiada o prepustenie z väzby, svedčiť na súde budú aj jeho bývalí kolegovia

 

Kováčik čelí viacerým obvineniam

Podľa odsúdeného neboli orgány činné v trestnom konaní schopné po dobu väzby vykonať žiadne relevantné úkony. Keďže prokurátorka proti rozhodnutiu súdu nepodala sťažnosť, bol okamžite prepustený.

Dušan Kováčik je obvinený z viacerých trestných činov. Podľa obžaloby bol činný pre zločineckú skupinu takáčovcov. Zároveň mal prijať úplatok vo výške 50-tisíc eur výmenou za to, že Úrad špeciálnej prokuratúry nepodá sťažnosť proti prepusteniu Ľubomíra Kudličku z väzby.

 

Takisto mal v dvoch prípadoch neoprávnene poskytnúť informácie bývalému šéfovi Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovítovi Makóovi.

 

Z týchto dôvodov čelí obžalobe pre prijímanie úplatkov, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužitia právomoci verejného činiteľa alebo ohrozenia dôvernej a utajovanej skutočnosti. Stíhaný je väzobne.
 

Prečítajte si tiež: Prokurátorka potvrdila, že jej Dušan Kováčik dal pokyn nepodať sťažnosť proti prepusteniu Kudličku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies