Debutanti Lobotka s Rusnákom si vážia ponúknutú šancu

NETKY.SK • 16 November 2016, 09:58 • 2 min
Debutanti Lobotka s Rusnákom si vážia ponúknutú šancu

VIEDEŇ - Koniec reprezentačného roka priniesol začiatok kariéry v A-mužstve pre dvoch slovenských futbalistov. V utorňajšom prípravnom stretnutí v Rakúsku (0:0) si debut v najcennejšom drese odkrútili stredopoliari Stanislav Lobotka a Albert Rusnák.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi vďačný, že som dostal šancu. Nebol to ľahký zápas, bojovalo sa medzi pokutovými územiami, ani ihrisko nevyhovovalo kombinačnému futbalu. Po úspešnej kvalifikácii o majstrovstvá Európy do 21 rokov som však zažil krásny záver roka na medzištátnej úrovni, debut by bol možno ešte krajší na Slovensku v prítomnosti našich fanúšikov. Nedá sa vyberať," povedal Rusnák.

 

Krídelník holandského Groningenu prišiel na hraciu plochu viedenského Štadióna Ernsta Happela od úvodu druhého polčasu rovnako ako Lobotka. Záložník dánskeho Nordsjaellandu bral bezgólový výsledok z rakúskej pôdy ako cenný: "Bol to môj premiérový štart, snažil som sa ho vychutnať čo najviac. Nebolo to však nič špeciálne, chcel som sa baviť futbalom ako zakaždým. Takisto spolupráca so spoluhráčmi bola v poriadku, všetci v tomto mužstve chcú hrať futbal. Duelu chýbal gól, škoda, že sme ho nedali, ale aj Rakúšania disponujú kvalitným tímom."

 

Od 46. minúty operovala na trávniku tiež ďalšia opora reprezentácie do 21 rokov, Milan Škriniar si na rozdiel od uplynulých kvalifikačných vystúpení, keď hral na pozícii defenzívneho stredopoliara, vyskúšal už aj v "áčku" post stredného obrancu. Plných 90 minút absolvoval Matúš Bero, pre ktorého to bolo tretie stretnutie v drese A-tímu SR: "Zápas som si veľmi užil, som šťastný za ponúknutú príležitosť. Snažil som sa ju využiť, viem, že tam boli aj chyby, na ktorých musím pracovať, ale o tom je futbal. Boli momenty, ktoré mi vyšli, i také, čo sa mi nepodarili. Budem sa naďalej rozvíjať, aby som sa jedného dňa usadil v A-tíme natrvalo."

 

Pri účasti viacerých mladíkov a absencii niekoľkých stabilných členov základnej zostavy museli prebrať úlohu lídrov ďalší futbalisti. Jedným z nich bol Ján Novota, brankár Rapidu Viedeň si podľa vlastných slov zachytal v domácom prostredí: "Tešil som sa. Vedeli sme, že z nášho tábora budú oddychovať niektorí hráči a, naopak, Rakúšania počas súboja nasadia všetky opory. Náš výkon bol v poriadku, mladici ukázali, že hrajú futbal na veľmi dobrej úrovni."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies