De Rossiho výzva fanúšikom: Zbrane a nože nechajte doma!

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 16:48 • 2 min
De Rossiho výzva fanúšikom: Zbrane a nože nechajte doma!

RÍM - Celé Taliansko a stredopoliar futbalového AS Rím Daniele De Rossi vyzvali v piatok fanúšikov, aby nechali svoje zbrane a nože doma, kým sa vyberú na nedeľňajší finálový zápas národného pohára proti mestskému rivalovi Laziu na Olympijskom štadióne v hlavnom meste.

slovakia

left justify in out

Duel sa uskutoční približne sedem týždňov po vzájomnom ligovom stretnutí (1:1), ktoré sa skončilo výtržnosťami. Dvoch priaznivcov pobodali, maskovaní chuligáni napadli záchranku a množstvo fanúšikov si na zápas prinieslo rôzne zbrane. "Bude to veľká akcia. Množstvo ľudí chce prísť na štadión dúfajúc v oslavu víťazstva svojho tímu, ale kto z nich nechá doma zbrane a nože? Vieme, že napätie medzi týmito dvoma mužstvami je veľké. My hráči nesmieme byť tými, ktorí začnú na ihrisku s nepokojmi. Mohlo by to viesť k nepríjemným incidentom. Každý, ale predovšetkým ja ako Riman, chcem vidieť slušnosť od všetkých v meste," povedal 29-ročný De Rossi.

Rímske derby je jedno z najdivokejších súperení na Apeninskom polostrove a často sa vyznačuje násilnosťami a stretmi fanúšikov s políciou. Výkop nedeľňajšieho finále, ktoré bude prvýkrát v histórii rímskym derby, je naplánované na 18.00 h. V pohotovosti bude 2000 príslušníkov polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies