Dcéra šéfa Hamasu v pásme Gazy sa liečila v nemocnici v Izraeli

NETKY.SK • 20 Október 2014, 09:45 • 2 min
Dcéra šéfa Hamasu v pásme Gazy sa liečila v nemocnici v Izraeli

JERUZALEM - Dcéru šéfa Hamasu v pásme Gazy hospitalizovali tento mesiac v izraelskej nemocnici v Tel Avive s naliehavým zdravotným problémom. Podľa dvoch zdrojov oboznámených s jej prípadom sa liečila na komplikácie po rutinnom postupe. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Izrael a Hamas spolu zviedli toto leto 50-dňovú vojnu, v ktorej bolo zabitých vyše 2100 Palestínčanov, zväčša civilistov a na izraelskej strane 72 ľudí, prevažne vojakov, pripomenula tlačová agentúra AP.

 

Izraelskí ani palestínski predstavitelia sa nechceli k informácii o hospitalizácii Haníjovej dcéry vyjadriť. Samotná nemocnica ho však ústami svojho hovorcu potvrdila. Avu Šušan však nepovedal, s čím sa žena u nich týždeň liečila.

 

Hovorkyňa izraelskej armády dnes, pod podmienkou zachovania jej anonymity, pobyt Haníjovej dcéry v telavivskej nemocnici potvrdila.

 

Izraelský informátor  uviedol, že vo väčšine urgentných prípadov postačuje žiadosť palestínskeho lekára, aby pustili pacienta cez hranice na liečenie do Izraela, kde sú oveľa dostupnejšie zdroje a moderná technológia na komplikované operácie.

 

Izraelské médiá informovali, že vlani v novembri sa v izraelskej nemocnici liečila jedna z Haníjových vnučiek a v júni ošetrili v nemocnici v Jeruzaleme jeho svokru.

 

Haníja má 13 detí a je zástupcom najvyššieho vodcu Hamasu, Chálida Mašála, ktorý žije v exile.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies