Davis Cup: Srbsko vo finále vedie nad ČR 1:0, Djokovič zdolal Štěpánka

NETKY.SK • 15 November 2013, 18:59 • 2 min
Davis Cup: Srbsko vo finále vedie nad ČR 1:0, Djokovič zdolal Štěpánka

BELEHRAD - Tenisoví reprezentanti Srbska vedú vo finále Davisovho pohára 2013 družstiev mužov v Belehrade nad obhajcami trofeje Čechmi 1:0. Domácich poslal do vedenia líder ich tímu Novak Djokovič, ktorý v súlade s očakávaniami prekonal veterána Radka Štěpánka. Zverenec Mariána Vajdu zvíťazil za 130 minút 7:5, 6:1, 6:4. V prvom sete sa Djokovičovi nevypomstilo, že z 5:2 pustil vyzývateľa na 5:5. V druhom dejstve si pripísal všetky gemy od stavu 1:1. V tretej časti dosiahol brejk v deviatej hre. V desiatej sa dopodával hladko na 15.

slovakia

left justify in out

Na tvrdom povrchu RuKortHard v hale Belehradská aréna nasleduje súboj Dušana Lajoviča s jednotkou hostí Tomášom Berdychom, ktorý sa pokúsi zvládnuť prvú časť papierovo predpokladaného priebežného obratu na 2:1 pre ČR pred nedeľňajším vyvrcholením. Finalista Wimbledonu 2010 Berdych figuruje na 7. priečke vo svetovom rebríčku ATP, jeho súper je o 110 miest nižšie. Lajovič je náhradník za Janka Tipsareviča, ktorý si nestihol doliečiť pätu. Hostitelia nemajú k dispozícii ani iného niekdajšieho člena Top 15: Viktor Troicki si odpykáva trest za prehrešok proti antidopingovým pravidlám.

Dvadsaťšesťročný rodák práve zo srbskej metropoly Djokovič, momentálne druhý v renkingu, ťahá šnúru už 23 triumfov, začala sa v septembrovom daviscupovom semifinále proti Kanaďanom. "Nole" následne získal tituly v Pekingu, Šanghaji, Paríži-Bercy a na koncoročnom výberovom šampionáte ATP World Tour Finals v Londýne, kde v pondelok vo finále prekonal španielskeho lídra počítačového poradia Rafaela Nadala.

Djokovič upravil v bilancii zo vzájomných duelov s 34-ročným hlavným hrdinom vlaňajšieho pražského finále Davis Cupu Štěpánkom (44.) už na 9:1. Prekonal ho ôsmy raz za sebou. Nadviazal na triumf 6:4, 6:3, 7:5 z 3. kola tohtoročných melbournských grandslamových Australian Open.

V historickej štatistike vedú Česi tesne 6:5, v ére samostatnosti krajín je skóre 1:1. Oba tímy sa presadili pred vlastnými fanúšikmi. Srbsko triumfovalo v semifinále edície 2010 tesne 3:2 a napokon aj získalo "šalátovú misu", Česko sa mu revanšovalo vlani vo štvrťfinále v Prahe 4:1, zužitkovalo absenciu Djokoviča.

SRBSKO - ČESKO 1:0 po piatkovej I. dvojhre
(Belehrad, tvrdý povrch RuKortHard v hale Belehradská aréna)

Novak Djokovič - Radek Štěpánek 7:5, 6:1, 6:4 za 130 minút

Zostávajúci program:
Piatok
Dušan Lajovič - Tomáš Berdych
Sobota (16.00):
Ilija Bozoljac, Nenad Zimonjič - Jan Hájek, Lukáš Rosol
Nedeľa (14.00):
Novak Djokovič - Tomáš Berdych
Dušan Lajovič - Radek Štěpánek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies