Zelenskyj: Trpíme kvôli slabosti Európy. Prečo nesúhlasí s novými sankciami?

NETKY.SK • 22 Júl 2022, 07:29 • 2 min
Zelenskyj: Trpíme kvôli slabosti Európy. Prečo nesúhlasí s novými sankciami?

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyjadril nespokojnosť so sankciami.

slovakia

left justify in out

Nové sankcie Európskej únie postihujúce dovoz ruského zlata, veľkú ruskú banku Sberbank, nacionalistický motorkársky gang Noční vlci a hercov podporujúcich prezidenta Vladimira Putina považuje ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj za nedostatočné.

 

„Tlak na Rusko je doslova otázkou záchrany života. Každodenné otáľanie, slabosť, rôzne spory či návrhy na ,pacifikáciu´ agresora na úkor obete – to sú noví zabití Ukrajinci. Toto sú nové hrozby pre každého na našom kontinente," uviedol Zelenskyj.

 

Prečítajte si aj: Maďarsko začalo rokovania s Ruskom

 

img

 

Najnovšie sankcie posilňujú účinnosť doterajších šiestich balíkov sankcií EÚ proti Rusku za jeho inváziu na Ukrajine, schválilo vo štvrtok 27 členských štátov EÚ.


„Posilňujúce, predĺžené sankcie EÚ proti Kremľu" vysielajú „Moskve silný signál: budeme udržiavať veľký tlak tak dlho, ako bude treba," uviedla Ursula Von der Leyenová k sankciám.

 

Viac o sankciách tu: Európska únia pritvrdzuje. Aké sú najnovšie sankcie?

 

Zelenskyj mal pre Guardian uviesť aj to, že nedostatočné sankcie prijala Európska únia kvôli strachu z odpojenia dodávok plynu z Ruska pred nadchádzajúcou vykurovacou sezónou. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies