Davis cup: Andy Murray: Zmena formátu áno, neutrálna pôda nie

NETKY.SK • 16 Január 2017, 17:36 • 2 min
Davis cup: Andy Murray: Zmena formátu áno, neutrálna pôda nie

MELBOURNE - Britský líder svetového rebríčka tenistov vo dvojhre Andy Murray síce nie je proti prípadnej úprave formátu Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov na uľavenie termínovej listine, ale nepozdáva sa mu navrhované neutrálne dejisko finále.

slovakia

left justify in out

"Zdá sa, že panuje všeobecná zhoda o potrebe zmeny modelu súťaže, ale nik z hráčov sa na ostatnom stretnutí nevyslovil za tú neutrálnu pôdu na rozhodujúci zápas či dokonca turnaj," povedal A. Murray po svojom pondelňajšom víťazstve 7:5, 7:6 (5), 6:2 nad Ukrajincom Iľjom Marčenkom v 1. kole grandslamových Australian Open v Melbourne.

"Diskutuje sa o mnohých veciach, ktoré by Davis Cup mohli posunúť k lepšiemu. Neviem však, koľko ľudí sa prikláňa k tomu, že neutrálna pôda na finále je vhodnou ideou."

 

Dvadsaťdeväťročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray prezradil, že v zákulisí sa hovorí napríklad o čisto víkendovom dianí podľa vzoru Pohára federácie tímov žien namiesto tradičného "trojboja" piatok-sobota-nedeľa a padajú aj návrhy skrátiť zápasy na dva získané sety.

"Uvidíme, čo sa udeje počas najbližších 18 mesiacov," uzavrel Andy Murray, ktorý bol hlavným strojcom triumfu Britov v MS tímov 2015 pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).


ko;hb



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies