Dánske noviny Jyllands-Posten, čo zverejnili karikatúry Mohameda, zvyšujú bezpečnosť

NETKY.SK • 7 Január 2015, 17:23 • 2 min
Dánske noviny Jyllands-Posten, čo zverejnili karikatúry Mohameda, zvyšujú bezpečnosť

KODAŇ - Dánske noviny Jyllands-Posten, ktoré pred desiatimi rokmi nahnevali moslimov uverejnením karikatúr proroka Mohameda, zvýšili po stredajšom útoku na satirické noviny Charlie Hebdo v Paríži svoje bezpečnostné opatrenia. Informuje o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Zverejnenie 12 karikatúr v dánskych novinách v roku 2005 vyvolalo v moslimskom svete vlnu protestov, pri ktorých zahynulo najmenej 50 ľudí. Moslimské štáty tiež blokovali dánske výrobky. Charlie Hebdo zverejnili karikatúry z Jyllands-Posten v roku 2006, za čo sa dostali pred súd, ktorý však dal prednosť slobode slova.

 

Neznámi útočníci napadli v stredu redakciu Charlie Hebdo v centre Paríža, pričom zabili najmenej 12 ľudí a 20 ďalších zranili, viacerých kriticky. Medzi mŕtvymi sú podľa francúzskych médií aj dvaja príslušníci polície ako aj šéfredaktor Stephane Charbonnier. K útoku sa zatiaľ nik neprihlásil, páchatelia sú na úteku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies