Dánska polícia považovala obeseného muža za halloweensku bábku

NETKY.SK • 8 November 2013, 06:24 • 2 min
Dánska polícia považovala obeseného muža za halloweensku bábku

KODAŇ - Dánska polícia sa v stredu ospravedlnila za zlý odhad situácie, keď muža, ktorý spáchal samovraždu, považovala iba za bábku spojenú so sviatkom Halloween.

slovakia

left justify in out

Prípad sa odohral v piatok večer, keď 19-ročná žena telefonovala na políciu, aby oznámila samovraždu. Službukonajúci policajt ju však začal presviedčať, že to, čo vidí, je iba bábka. Tínedžerka sa neúspešne snažila presvedčiť políciu, že ide o mŕtveho muža, ktorý má okolo krku slučku. Operátor ju nakoniec donútil, aby sa tela dotkla a presvedčila sa, že ide o žart. Skupina mladých ľudí však zistila, že naozaj ide o samovraha. Políciu sa na miesto činu pred stanicou neďaleko Kodane podarilo privolať až po opakovaných telefonátoch dobrovoľníckej organizácie.

Halloween je populárny americký zvyk sprevádzaný vyrezávaním tekvíc a preobliekaním sa za strašidlá a monštrá. Deje sa tak v predvečer Všetkých svätých - teda na Halloween (z anglického All-Hallows-Eve). Pôvodne šlo o pohanský (keltský) sviatok Samhain - pohanskú obdobu Nového roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies